06 / 05 / 2024

Sinan Öncel üye istifası açıklaması

Sinan Öncel üye istifası açıklaması

Zincir perakendede 420 markayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu’ndan 5 üye istifa etti. Sürpriz istifaların, Kovid-19 sebebiyle zor günler yaşayan sektörün temsiline ilişkin yaşanan görüş ayrılıklarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Perakendecilerden fahiş kira açıklaması: Mağaza kiraları TÜFE'nin yarısı kadar artırılsın!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründe yaşanan fahiş kira sorununa değindi. Perakendecilerin taleplerini sıralayan Öncel, bunların olmaması halinde kapanmaların başlayacağının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Perakendede 60 bin mağazada indirim yolda!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin konuştu. Öncel, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini ifade etti.

Hyundai'den ekim sürprizi! Hyundai i20'ye zam gelmedi! Araba almak isteyenlere müjde! Güncel Hyundai i20 fiyatları

Son zamanlarda sıfır ve ikinci el otomobil piyasasına yönelik yapılan yaptırımlar ve yeni düzenlemeler fiyatları etkilemeye başladı. Hyundai i20'ye ekimde zam gelmedi. Peki Hyundai i20 güncel fiyatları ne kadar? İşte Hyundai i20'ye 4 Ekim 2023 fiyat listesi.

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

DS 7'ye bu ay 43 bin 800 TL zam geldi! İşte DS 7'nin güncel fiyatları!

DS 7'ye bu ay 43 bin 800 TL zam geldi. Peki DS 7'nin Ağustos 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte DS 7'nin güncel fiyatları...

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

Motorin fiyatları 37 TL'ye dayandı! İşte güncel BP, Opet, PO 1 Ağustos 2023 fiyat listesi!

Üst üste zam gelen motorin fiyatları 37 TL'ye dayandı. Peki akaryakıt fiyatlarında son durum ne oldu? İşte güncel BP, Opet, PO 1 Ağustos 2023 fiyat listesi....

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

BMD Başkanı Sinan Öncel, Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olacak şekilde maliyetlerdeki önemli artışların altını çizerek, hem maliyetler hem de talep enflasyonunun etkisiyle kaçınılmaz şekilde fiyat artışları ile karşı karşıya kalınacağına dikkat çekti.

Opel Mokka-e'ye gelen 206 bin TL'lik zam resmen dudak uçuklattı! İşte Elektrikli Mokka'nın güncel fiyatları!

Opel Mokka-e'ye gelen 206 bin TL'lik zam resmen dudak uçuklattı. Peki Mokka-e'nin güncel fiyatları ne kadar oldu? İşte Elektrikli Mokka'nın güncel fiyatları...

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Sinan Öncel üye istifası açıklaması Haberi

Sinan Öncel üye istifası açıklaması

Hazır giyimden mücevhere, kozmetik sektöründen züccaciyeye 420 markayı bünyesinde toplayan perakende sektörünün çatı kuruluşu Birleşmiş Markalar Derneği’nde (BMD) istifa depremi yaşanıyor. Dünya'dan Özge Yavuz'un haberine göre; perakende sektörünün en büyük temsili kuruluşlarından BMD'nin 25 yönetim kurulu üyesinden 5'i geçtiğimiz günlerde BMD yönetiminden istifa etti. Bu isimler, Kiğılı’dan Hilal Suerdem, İpekyol’dan Necdet Ayaydın, B&G Store’dan Seyid Nebati, Ayakkabı Dünyası’ndan Fatih Akbacakoğlu ve Avva’dan Volkan Atik olarak gerçekleşti. İstifa eden bir üye de Gizia’nın patronu İsmail Kutlu oldu. Fakat Kutlu, BMD yönetiminden memnun olduğunu, kendi işlerine odaklanmak için istifa ettiğini belirtti. Son 1 yıldır yönetimle iletişim konusunda ortak hareket edememekten şikayetçi olduğu öğrenilen bu isimlerin birçoğu açıklama yapmaktan kaçınırken, bazıları da isim vermemek şartıyla şikayetlerini paylaştı.

  

Temsil sorunu polemiği

BMD yönetiminde AVM’ler...