30 / 04 / 2024

sit alanında kaçak yapı

sit alanında kaçak yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çanakkale’den İskenderun’a kadar olan tüm sahil şeridini inceleyeceklerini belirterek, “Kazanılmış hakları koruyacağız. Ortalığı karıştıracak, kırıp dökmek gibi bir şey olmayacak” dedi

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Antalya'daki kaçak yapı çalışması durduruldu! 

Antalya'da üçüncü derece sit alanında inşa edilen kaçak yapı çalışmaları belediye ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. 

Cunda Adası'nda SİT alanında başlayan inşaat meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda bir SİT alanında başlayan inşaat meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

sit alanında kaçak yapı Haberi

sit alanında kaçak yapı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Kıyı çizgisindeki evleri yıkacağız’ dediği çalışmanın ayrıntılarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Hürriyet’e anlattı. Bodrum’da Başbakanla birlikte sahillerde incelemelerde bulunan Bayraktar, Çanakkale’den İskenderun’a kadar olan tüm sahil şeridini vatandaşın menfaati doğrultusunda inceleyeceklerini söyledi. Bayraktar, “Şimdi bir geçiş dönemi başlatıyoruz. Yasal çerçevede yapılan binalara dokunmayacağız. Kazanılmış hakları koruyacağız. Ancak kaçak, salaş, iskânsız ve imarsız yapıları tek tek yıkacağız” dedi.



Bodrum’da Başbakan Erdoğan 'tsunamisi'



Bayraktar, kaçak, salaş, iskansız ve imarsız yapıları tek tek gözden geçireceklerini söyledi. Bayraktar, “Türkiye bir turizm ülkesi, buna da dikkat etmeliyiz. Gerekli hassasiyeti gözetiyoruz. Kıyılar vatandaşın malıdır. Orada kanunun emrettiği hükümler çerçevesinde gerekli tüm düzenlemeler yapılacak” dedi. Ortalığı karıştıracak, kırıp dökmek gibi bir şey olmayacağını kaydeden Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:


YASAL OLANA KARIŞMAYIZ


“Herşey yasalar doğrultusunda yapılacak....