30 / 04 / 2024

Site yöneticilerinin site yönetimi

Site yöneticilerinin site yönetimi

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde kat malikleri ile yöneticiler arasındaki hukuki mevzuat" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Asgari ücretin artması site yöneticilerinin de aidatlara ara zam yapmalarına bahane oldu. Fahiş zam yapan yöneticiler bu fırsatçılığın bedelini dava yolu ile ödeyecek. Vatandaşı çileden çıkaran bu durum, site yöneticilerine büyük ders olacak. İşte Bakanlık’tan gelen o yaptırım…

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!

Son günlerde Amerika Merkez Bankası (FED) yöneticilerinin açıklamalarıyla birlikte dünya para piyasalarında değer kazanan dolar,  euro seviyesini bir kez daha geçti. Euro 0,9994 dolara gerilerken sterlin 1,1790 dolara düştü.

Merkez Bankası'nın kararı kangren etti! Yatırımcılar diken üstünde, her şeylerini dolara çevirdiler

Bank of America tarafından yayımlanan ve fon yöneticilerinin yatırım tercihlerini içeren rapora Merkez Bankası detayı vurdu. Yatırımcılar, Merkez Bankası kararlarının kendilerini çok etkilediğini belirtti. Bu nedenle 2001'den bu yana en yüksek nakit oranına ulaştılar.

Konut sitesi yöneticilerinin yetkileri neler?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde site yöneticilerinin harcama yetkilerini kaleme aldı.

TOKİ'den sahtecilik ve dolandırıcılık girişiminde bulunanlara suç duyurusu!

TOKİ yöneticilerinin isimlerini kullanarak "sahtecilik ve dolandırıcılık" girişiminde bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye, koronaya rağmen yabancı gayrimenkul yatırımcısının gözdesi!

Gayrimenkul sektörüne yön veren tüm paydaşlar ile sektörün üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği RE360Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nın dördüncüsü online olarak düzenlendi.

Sitelerde konut sakinlerine ve yöneticilere hızlı hizmetler Apsiyon'la sunuluyor!

Türkiye genelinde 800 binden fazla konutta yaklaşık 1,6 milyon kişiye hizmet sunan Apsiyon, sunduğu özellikler ve geliştirdiği modüllerle sitelerde yaşayan kullanıcıların ve site yöneticilerinin hayatlarına hızlı çözümler sağlıyor. Peki Apsiyonla konut sahiplerine neler sunuluyor?

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

Kaynak Holding yöneticilerinin FETÖ davasında karar!

FETÖ'nün finans merkezi olduğu iddia edilerek kayyum atanan Kaynak Holding'de yöneticilik ve üst düzey görev yapan tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Apartman ve site yöneticilerinin sektöre etkisi!

Apartman ve site yöneticileri gayrimenkul sektörünü yakından etkiliyor. İşte Özgür Demirci'nşn ''Apartman Ve Site Yöneticiliğine Giriş'' konulu yazısı...

Site yöneticilerinin site yönetimi Haberi

Site yöneticilerinin site yönetimi

Yönetimin ve işletmenin temeli hukuka (hukuk düzenine) dayanır. Yatırımcı, işletmeci ve hatta müşteri mevcut hukuk (hukuk düzeni ve adalet) sisteminin demokratik standartlarına ve bu standartların sahada uygulamalarına bakar (önemli). Çünkü hukuk düzeni toplumsal barışı, güvenliği, eşitliği, özgürlüğü sağlar ve çatışmaları önler.

Hukuk düzeni uygulaması devletlere yapılan iç ve dış yatırımlarda, işletmelere yapılan yatırımlarda en önemli parametre olarak ön planda olsa da site yönetimlerinde de aynı şekilde işler. Devletlerde ve ticari işletmelerde olan yatırım , istihdam, üretim, satış, kar etmek ve mevcut ortamdan (hukuk düzeninden) memnun ise aynı yerde yeni yatırımlar yapmak döngüsü, sitelerde yatırım, istihdam, üretim ve üretimden memnuniyet döngüsü olarak çalışır. Çünkü siteler kar amacı gütmezler. Sitelerin yatırım alanı o sitenin ana gayrimenkulüdür. Ana gayrimenkulün bakımı, onarımı, korunması ve...