30 / 04 / 2024

sitelerde anlaşmazlık nasıl çözülür

sitelerde anlaşmazlık nasıl çözülür

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konularını ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki anlaşmazlıkların dava yolu ile çözümünü kaleme aldı.

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Kira zamlarındaki yükselişi yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme sürerken, arabulucuda bir anlaşmazlık daha çözüldü. Konut sahibinin 1.750 TL'lik kirayı 8-9 bin TL'ye yükseltmek istemesi üzerine, taraflar arabulucuda yüzde 71'lik zamda anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları arasına bir yenisi daha eklendi. Zonguldak Ereğli'de bir kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık büyüyerek kavgaya dönüştü. İşte ayrıntılar...

Kira zamları nasıl belirlenir? Ev sahibi ve kiracılar aman bu detaylara dikkat!

Evini yüksek fiyattan kiralamak isteyen konut sahipleri ile kiracılar arasında sık sık anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor. Peki kira zamları nasıl belirlenir? Yasal zam oranı nedir? İşte merak edilenler...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına kurumsal destek takviyesi: Ev sahipleri 1-3 yıl hapis cezası alabilir! 

Kirantakipte Danışmanlık Hukuk Müşavirliği'nden ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, mülk sahiplerinin kimi anlaşmazlık durumlarında 1-3 yıl hapis cezası alabileceği, bu nedenle kurumsal destek almalarının önemli olduğu belirtildi.  

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli ev satışında anlaşmazlık nasıl çözülür?

Hisseli tapu, bir mal üzerinde birden çok kişinin hak sahibi olduğunu gösteren bir tapu türüdür. Peki hisse sahibi biri kendi hissesini satabilir mi? İşte detaylar!

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

sitelerde anlaşmazlık nasıl çözülür Haberi

sitelerde anlaşmazlık nasıl çözülür

Kat Mülkiyet Kanununda, 33. Madde “Hakimin Müdahalesi” başlığını taşır. Bu madde, kat irtifaklı veya kat mülkiyetli anagayrimenkullerde Kat Mülkiyeti Kanununa dayalı olarak ortaya çıkacak uyuşmazlıkların çözümlenmesi için mahkemeye başvuruda bulunmanın dayanağını da oluşturmaktadır.


Asıl olan, maliklerin yönetimle ilgili sorunları kendi aralarında çözmesidir. Ancak tüm çabalara rağmen malik veya malikler hukuk dışı bir uygulama olduğuna inandıkları konuda kendi aralarında bir çözüme ulaşmayınca ilgili mahkemeye başvurup, adaletin tecellisi için hukuki süreci başlatabilirler.


1) Genel-temsilciler kurulunda alınan karara şerh koyan malik-malikler bu şerhi gerekçe gösterip mahkemeye gidebilirler, bunun yanında oylamada çekimser oy  hatta olumlu oy veren malikler dahi sonradan algılanmışlık gerekçesi ile de bu haklarını -kararın tebliği o anda yapılmış sayıldığından- karar tarihinden  bir ay içinde bu haklarını  her kullanabilirler. Kurula katılmamış olan maliklerin...