07 / 05 / 2024

sitelerde kurul kararlarına itiraz

sitelerde kurul kararlarına itiraz

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kurul kararlarına itiraz" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Merkez Bankaları’nda sıcak gelişme… Faiz kararları tepetaklak!

Faiz artışlarının hafifleyeceği bekleniyor. Bu beklentilerin de merkez bankası kararlarına hakim olacağı düşünülüyor.

Mimarlar İBB imar kararlarına ne diyor? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında İBB tarafından alınan imar kararları karşısında mimarların sessiz kalmasını kaleme aldı. 

Martı GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Martı GYO'nun 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılan 1 Nisan 2019 ile 31 Mart 2020 dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Torunlar GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 20 Mayıs 2021 tarihli 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları tescillendi.

sitelerde kurul kararlarına itiraz Haberi

sitelerde kurul kararlarına itiraz

1-Siteler kanuna muhalif olmayan hükümler içeren yönetim planlarına sadık kalınarak kat malikleri kurulunca yönetilir. Kat malikler kurulu, net anlamı ile usulüne uygun çağrı (KMK 29) ile, açılışı yapılan (KMK30), kanun hükümlerine uygun oy hesabı ile(KMK 31), kararların  (KMK 32) alındığı toplantılardır/olmalıdır. 

2-Bu kararlar, yönetim planında olduğu gibi, tüm  mevcut ve sonradan mülk edinecek kat maliklerini bağlayıcı niteliktedir.

3-Kat malikleri kurulu kararlarının iptali istemiyle açılacak davalarda aktif husumet ehliyeti kural olarak kat maliklerinindir.  Bu kararların iptaline ilişkin olarak kat maliklerinin yanında,   karardan etkilenen, hukuki gerekçe ile bağımsız bölümü devamlı kullananların (kiracı, vb.) dava açma hakkı vardır. (Y.18.HD. 08.06.2009 437-6152)

4-Kurul kararları mahkemece iptal edilmedikçe geçerlidir. (Y. 18. HD. 03.05.2004 3149-3617) 

5-Birinci paragrafta belirttiğimiz usullere uyarak alınmış kararlar usulden hukuki sağlamlıktadır.  İptali talebiyle dava...