24 / 12 / 2024

su havzası imar

su havzası imar

Su havzasında imar durumu nasıl belirleniyor? Su havza alanlarında inşai faaliyet göstermek mümkün mü? İşte su havzası imar durumu hususu ile ilgili bilgiler bu haberde...

Su havzası arsa!

Su havzası arsaları üzerinde inşaat yapılabiliyor mu? Su havzaları koruma alanlarında yapılaşma nasıl sağlanıyor? Su havzası arsaları ve yapılaşmaları ile ilgili bilgiler bu haberde...

Büyükçekmecelilere imar müjdesi! Tepecik imar planı mecliste oybirliğiyle kabul edildi!

Tepecik halkının uzun yıllardır beklediği, Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet mahallelerinin bir bölümüne ait 1/1000’lik imar planları Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Kemal Deniz Bozkurt: Esenyurt'ta dere yatağına imar izni verilmiş!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, selden etkilenen bölgelerdeki yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Su baskınlarının geçmişte yapılan imar hataları sebebiyle yaşandığını vurgulayan Bozkurt, "Burası dere kotunun altında bir yer, buraya imar verilmiş. Bu kabul edilir bir şey değil" dedi

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

Üsküdar'daki kaçak yapılarda elektrik, doğalgaz ve su hizmeti kesildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Faruk Kıyım isimli bir vatandaşın 638 metrekarelik arsasına bilgisi dışında verilen imar izniyle yapılan binalardaki elektrik, doğalgaz ve su hizmeti durduruldu...

Aybars Yıldırım'ın kaçak inşaatıyla ilgili savcılığa suç duyurusu!

Çeşme Belediyesi, otel inşaatı ruhsatıyla apartmanlar yapan CHP’li Aybars Yıldırım ile ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı. Ayrıca 25 bin lira da imar para cezası verildi.

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

su havzası imar Haberi

su havzası imar

Su havzası imar!

İmar, belediyelere bağlı olan ve üzerinde gelişim adına planlar uygulanan alanları ifade ediyor. Su havza alanları ise, bir nehir ya da göl havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alanı ifade ediyor. Peki su havzası imar durumu nasıldır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bilindiği üzere, inşai faaliyetler yani yapılaşmalar, imar durumunun mümkün kıldığı yerlerde söz konusu oluyor. Su havzalarında ise alan mesafelerine göre bu durum değişkenlik gösteriyor.


Su havzaları mutlak koruma alanlarında hiçbir şekilde yapılaşma sağlanamıyor. İSKİ, DSİ, ASKİ kurumların aldıkları kararlara göre, su toplama havzasında kalan arsalara, verilen izin ölçüsünde yapılaşma yapılabiliyor.


Su havzası imar durumunda bilinmesi gereken bir diğer nokta, havza alanlarında, yapılaşma koşulları, su toplanan alana yani baraj, göl, akarsuya yaklaştıkça azalması oluyor....