01 / 05 / 2024

şufa hakkı şartları

şufa hakkı şartları

Şufa hakkının şartları nelerdir? Şufa hakkının oluşabilmesi için hangi şartlar gereklidir? Şufa hakkının şartları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için haberimizi inceleyebilir ve fikir edinebilirsiniz..

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Şufa hakkı nedir?

Türkiye'de mülkiyet hukuku denilince, gayrimenkul sahipliğinden satışına kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Buna göre, tapusu hisseli olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerekir. 

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarının emeklilik şartlarına ilişkin gelişmeler merakla bekleniyordu ve sonunda Bakan Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili açıklamaları geldi. Ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesi gündemde yerini aldı ve milyonlarca ev hanımı bu konu hakkında gelecek açıklamayı merakla bekliyordu.

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Pek çok EYT’li bunu bilmiyor! Maaşınız bağlanmadıysa bu hakkınızı kullanabilirsiniz!

Henüz maaşı bağlanmayan EYT’lileri ferahlatacak bir uygulamayı pek çok kişi bilmiyor. Maaş bağlanana kadar avans çekme hakkı bulunuyor. Peki kimler avans çekebilir, şartları neler?

Ailelere ev hanımlarına emeklilik hakkı ve 8.500 TL vatandaşlık maaşı müjdesi! Başvuru şartları açıklandı

AK Parti üyesi Numan Kurtulmuş, ev hanımlarına emeklilik hakkı ve vatandaşlık maaşı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Her aileye en az 8.500 TL maaş bağlanacağını belirten Kurtulmuş, başvuru şartlarının detaylarını paylaştı.

Erken emeklilik EYT’yi kaçıranlar için geri döndü! Bu şartları sağlayanlar emekli olabilecek!!

EYT fırsatını kaçıran kişiler bazı şartları yerine getirilmesi ile birlikte emekli olabilecek. Kısmi emeklilik sayesinde çalışan kişiler belirli yaşa ve prime sahip olmaları ile birlikte bu emeklilik hakkından faydalanabilecek.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Cumhurbaşkanı detayları açıkladı! İşte öğrencilere verilecek desteğin şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere başarı desteği verileceği açıkladı. Başarılı olan öğrenciler asgari ücrete göre başarı desteği alabilme hakkına sahip. ‘Başarı Teşvik Programı’ ile öğrencilerin eğitim masraflarına destek verilecek. İşte şartları...

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir?

Kira tespit davası hem kiracı hem de gayrimenkul sahibini ilgilendiren bir dava olarak ön plana çıkıyor. Peki, Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir?

Mirasın reddi, kelime anlamı ile aynı anlamı taşıyor. Yasal mirasçılar yada atanmış mirasçılar bazı durumlarda reddi miras talebinde bulunabiliyorlar. Peki, reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

şufa hakkı şartları Haberi

şufa hakkı şartları

Şufa hakkının şartları!


Mali yonuyle yenilik doguran bir hak olmakla beraber tapu kütüğüne şerh verilmesi ile birlikte gayrimenkulun elden çıkarılması durumunda hak sahibi hakkını 3. kişilere karsı ileri sürebilir ve bu ozelligi ile dusunuldugunde etkisi kuvvetlendirilmis bir nisbi hak olan şufa hakkının şartları nelerdir?



Şuf'a hakkının doğması için gereken şartlar şöyledir; 


Yasal önalım hakkı, yalnız paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda söz konusu olur:


Yasal önalım hakkı, sadece paylı mülkiyette söz konusu olur, diğer mülkiyet çeşitlerinde, özellikle elbirliği mülkiyeti ile kat mülkiyetinde uygulanmaz. Buna karşılık, “Kat Mülkiyeti Kanununun 8. maddesine göre kat mülkiyeti ve kat irtifakı kurulan bağımsız bölümlerde paydaşlardan birinin kendi payını üçüncü şahıslara satması halinde diğer paydaşın şuf’a hakkını kullanması mümkündür.


Yasal önalım hakkı taşınmaz üzerindeki mülkiyet payının tamamen veya kısmen satılması halinde söz...