03 / 01 / 2025

şufa hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması

şufa hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması

Önalım hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmaz malda, bir paydaşın payını satması halinde doğuyor. Peki, önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması halinde ne olur? İşte dava örneği..

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda iki haklı ihtar nedeniyle tahliye hakkını kaybetmemeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

On binlerce EYT'liye kötü haber! SSK'dan emekli olma hakkınızı kaybedebilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik sürecine dair kritik uyarıda bulundu. Erdursun, on binlerce EYT'li vatandaş, SSK’dan emekli olma hakkını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. 

'Dolar birden atak geçirecek' diyen İslam Memiş önümüzdeki haftayı işaret etti! Rakam verdi! Herkes şaşıracak

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, youtube kanalından altın ve dolarla ilgili uyarılarda bulundu. Doların birden atak geçireceğini söyleyen Memiş, önümüzdeki haftayı işaret etti ve rakam paylaştı. 

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

Başkan Selvitopu'ndan '6306' sayılı yasa çıkışı: Zar zor konut sahibi olanların mülkiyet hakkını tehdit ediyor!

Kentsel dönüşüm tartışmalarının yeniden alevlendiği bir dönemde 6306 sayılı yasanın mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, vatandaşın mülkiyet hakkına dikkat çekti.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun TBMM'de kabul edildi. Eleştirilerin odağında ise mülkiyet hakkının ihlali yer alıyor. İşte tepki çeken yasanın ayrıntıları...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

şufa hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması Haberi

şufa hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması

Önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması!

Önalım hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmaz malda, bir paydaşın payını satması halinde doğuyor. Bu satış sürecinde diğer paydaşlar önalım hakkını kullanarak taşınmazdaki payın 3. kişiye satılmasına engel olabiliyor.


Peki, önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması halinde ne olur? Önalım hakkının birden fazla paydaş tarafından kullanılması hakkında dava örneği şu şekilde;


T.C.

YARGITAY

Altıncı Hukuk Dairesi


Esas No : 2005/11215

Karar No : 2005/12192

Tarih : 27.12.2005,


ÖNALIM DAVASI ( Davacının Dayandığı Payın Elbirliği Mülkiyetine Tabi Olması - Diğer Mirasçıların da Davaya Muvafakatinin Sağlanması veya Terekeye Temsilci Atanması Gereği )


ELBİRLİĞİ MÜLKİYETİNE TABİ PAYIN PAYDAŞI MİRASÇILARDAN BİRİNİN AÇTIĞI ÖNALIM DAVASI ( Diğer Mirasçıların Muvafakatinin Sağlanması Zorunluluğu )


TEREKEYE DAHİL PAYA DAYANARAK MÜŞTEREK MÜLKİYETE TABİ TAŞINMAZDAKİ HİSSE SATIŞINA KARŞI AÇILAN...