22 / 12 / 2024

Sükna hakkının sona ermesi

Sükna hakkının sona ermesi

Sükna hakkı; bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi veriyor. Peki, sükna hakkı sözleşmesi nasıl kurulur?

Sükna hakkını sona erdiren sebepler!

Sükna hakkı, bir evde veya evin bir bölümünde oturma hakkı veren kişiye bağlı olan hak olarak biliniyor. Peki, sükna hakkı nasıl sona erer? İşte, sükna hakkını sona erdiren sebepler!

Sükna hakkının süresi!

İntifa hakkından farklı olarak, bir gayrimenkulün yalnızca oturma hakkını veren sükna hakkı, Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte, Türk Medeni Kanunu'na göre, sükna hakkının süresi!

Sükna hakkının terkini!

Sükna hakkı oturma hakkı olarak da biliniyor. Sükna hakkı hak sahibine o konuttan yararlanma ve oturma hakkı veriyor. Sükna hakkının sona ermesi mümkün mü? Peki, sükna hakkının terkini nasıl olur?

Sükna hakkı ne zaman sona erer?

Sükna hakkı, hak sahibine konutu kullanma ve konuttan faydalanma imkanı sunuyor. Sükna hakkı devredilemiyor. Peki, sükna hakkı sona erer mi? Sükna hakkı ne zaman sona erer?

Oturma hakkı (Sükna hakkı)!

İntifa hakkından farklı olarak, bir gayrimenkulün yalnızca oturma hakkını veren sükna hakkı, Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. Buna göre oturma hakkı (Sükna hakkı) yalnız daireler üzerinde kuruluyor...

Oturma hakkının sona ermesi!

Oturma hakkını sona erdirecek sebepler, Medeni Kanunda yer alan hükümlere göre intifa hakkını sona erdiren sebepler ile aynı tutuluyor. Buna göre oturma hakkı nasıl sona erer? İşte oturma hakkının sona ermesi...

Sükna hakkının sona ermesi!

Sükna hakkı, bilindiği üzere gayrimenkul sahibinin başka bir kimseye verdiği hak olup; "oturma hakkı" olarak ifade ediliyor. Peki bu hak ne zaman son buluyor? İşte sükna hakkının sona ermesi...

TOKİ’nin en yeni kampanyası için başvuru dönemi bugün sona eriyor! 2+1 konutlar için taksitler 11 bin TL’den başlıyor! 

Yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yeni kampanyası için başvurular bugün sona eriyor. Söz konusu proje için ödenecek taksit tutarları 11 bin TL’den başlıyor. 

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda iki haklı ihtar nedeniyle tahliye hakkını kaybetmemeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

On binlerce EYT'liye kötü haber! SSK'dan emekli olma hakkınızı kaybedebilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik sürecine dair kritik uyarıda bulundu. Erdursun, on binlerce EYT'li vatandaş, SSK’dan emekli olma hakkını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. 

Tarım Kredi'de süt ürünlerinde indirim fırsatı! İndirimler önümüzdeki hafta cuma günü sona erecek...

Tarım Kredi Market süt ürünleri indirimi cuma günü sona erecek. Tarım Kredi Markete birçok üründe indirimler sizleri bekliyor.  Tarım Kredi'de geçerli olan süt ürünleri indirimleri neler?

Emlak vergisi 1.  taksit ödemeleri yarın sona eriyor! Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri söz konusu ödemeleri hem yüz yüze hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.  

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!

6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için tanınan ek süre için başvurular bugün sona eriyor. 

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Dikkat! Borç yapılandırmada başvuru için bugün son gün! Elinizi çabuk tutun sona eriyor...

Kamu alacaklarının yeninden yapılandırma süreci bugün sona erecek. Peki, borç yapılandırmadan kimler faydalanıyor? Borç yapılandırmada taksit sayısı nasıl hesaplanıyor? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi indirimi yarın sona erecek! Yetişen çayı, peyniri, sıvı yağı dip fiyata alacak! 30 Ocak 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi indirimi yarın sona erecek. Yetişen çayı, peyniri, sıvı yağı dip fiyata alacak. Peki Tarım Kredi'de neler indirimde? İşte 30 Ocak 2023 fiyat listesi...

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı nasıl kurulur?

Sükna hakkı Türk Medeni Kanunu’nun 823. maddesinde açıklanmış olup halk arasında oturum hakkı olarak da ifade edilen bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sükna hakkı nasıl kurulur? İşte tüm merak edilenler...

TCDD personel alımı başvuruları bugün sona eriyor! İŞKUR üzerinden hemen başvurabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları yayımladığı ilanda personel alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuruların bugün sona erdiği söz konusu ilan ile ilgili detaylar...

Sükna hakkının sona ermesi Haberi

Sükna hakkının sona ermesi

Sükna hakkı sözleşmesi nasıl kurulur?


Sükna hakkı, bir evin tamamında veya bir kısmında oturmak, ikamet etmek hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Bu hak kişiye bir binadan veya onun bir bölümünden mesken olarak yararlanma, oturma yetkisini veriyor. 


Sükna hakkı başkasına devredilemiyor ve mirasçılara intikal edemiyor.  Kişiye bağlı bir hak olarak ifade ediliyor.  Süresinin dolması veya hak sahibinin ölümü sebebiyle sona erebiliyor. 


Sükna hakkı iki şekilde tesis ediliyor. Birincisi oturma hakkı alacak olan ile mal sahibi arasındaki sözleşme ile olabiliyor. 


İkinci yöntem ise, edinilmiş mal rejiminde sağ kalan eş, ölen eşine ait olup da birlikte yaşadıkları konut üzerinde kendisine mahkemece intifa veya oturma hakkı tanınması durumunda, sağ kalan eşin bu yolda verilmiş mahkeme kararını ibraz ve talep etmesi halinde tapu sicil müdürlüğünce re'sen tesis edilmesi ile...