07 / 05 / 2024

Suriyeliler kiraları artırdı

Suriyeliler kiraları artırdı

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı...

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

Deprem korkusu karavan ve tiny house taleplerini artırdı! 

Deprem korkusu vatandaşların tiny house ve karavanlara olan talebini artırdı. Depremle yüzleşen vatandaşlar daha dayanıklı ve taşınabilen karavanlara yönelmeye başladı.

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

Katılımevim 2023 yılının dokuz ayında net dönem karını yüzde 958 artırdı!

Türkiye'nin önde gelen faizsiz finans kuruluşları arasında bulunan BDDK lisanslı Katılımevim, 2023 yılının 3. çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, söz konusu dönemde net karını yüzde 958 artırdı.

Fed endişeleri artırdı, küresel piyasalarda negatif seyir hakim!

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin iş gücü piyasasına dair güçlü duruşun sürdüğüne işaret etmesinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasına uzun bir süre daha devam edeceğine ilişkin endişeleri artırdı.

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

İLKE Vakfı tarafından Hukuk İzleme Raporu’nu yayımlandı. Raporda ekonomik belirsizliklerin yargı süreçlerindeki tezahürü ele alınırken, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının mahkemelerinin yükünü artırdığı belirtildi.

Merkez Bankası’ndan yeni hamle! KKM’den çıkışı hızlandırmak için zorunlu karşılıkları artırdı

TCMB’nin ağustos ayında kademeli bir şekilde kur korumalı mevduat hesaplarından çıkış hedefi koymasına rağmen henüz bugüne kadar beklenen çıkışın gerçekleşmediği belirtiliyor. Banka, bu yüzden son olarak KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılıkları artırdı.

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...

Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı!

Akiş GYO'nun 2023 birinci yarıyıl finansal sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı. İşte detaylar...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Yüksek kiralar prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdı!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya yaptığı açıklamada yüksek kiraların prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdığını söyledi.

Suriyeliler kiraları artırdı Haberi

Suriyeliler kiraları artırdı

Suriye’deki iç savaşın devam etmesi nedeniyle Türkiye’ye sığınan mültecilerin artması akıllara şu soruyu getiriyor, “Bu kadar mülteci nerede kalacak?” Sığınmacıların bir kısmı ülke genelindeki 24 kampta yaşarken, önemli bir bölümü kendi güçleri ile ev kiralamayı ya da akrabalarının yanında yaşamayı seçiyor. Birkaç aile bir araya gelerek ev arayan Suriyeliler, İstanbul, Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep gibi illerde kiralık ev fiyatlarının artmasına ve arzın tükenmesine yol açıyor.

Emlak değerleme uzmanları ve emlak ofisi yöneticileri ülke genelinde kiralık ev fiyatlarının son bir yılda yüzde 20 ila yüzde 100 oranında arttığını belirtiyor. Suriyeli mülteciler, üniversite öğrencilerinin yeni ev arayışı ve evi kentsel dönüşüme girenlerin ev talebi birleşince son aylarda kiralık ev bulmak her zamankinden daha da çok zorlaşıyor.

En uygun kiralık daireler!

UCUZ YERİ SEÇİYORLAR

İstanbul Emlakçılar...