04 / 05 / 2024

tanap seçim sonuçlarından nasıl etkilenir

tanap seçim sonuçlarından nasıl etkilenir

Sandıktan koalisyon, azınlık hükümeti ve erken seçim ihtimallerinin çıkması, Türkiye’yi yakından ilgilendiren dev projelerin akıbetini de gündeme getirdi.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

Ekonomi seçim sonuçlarının ardından yeniden şekillenirken, konut piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Calman, konut kredilerinde beklenen hareketin olmayacağını söyledi.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Akaryakıttan gıdaya, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ediyor. Evdeki hesap bir türlü çarşıyla tutmuyor.  Ekonomist Şenol Babuşçu zamların devam edeceğini belirterek, Ramazan zamları ardından da seçim zamlarının kapıda olduğunu söyledi.

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesinde anket şirketleri tarafından çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları açıklanmıştı. Buna göre, İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı personel alımından son dakika gelişmesi!

Adalet Bakanlığı 2023 yılında toplam 22 bin 43 personel istihdam edeceğini duyurmuştu. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı personel alımından son dakika gelişmesi!

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Reel sektör hala ticari krediye erişim konusunda zorluk çekmekte. Bankalar, daha önce durumun seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etmişlerdi, ancak seçimler geride kaldıktan sonra bile kredi imkanlarını genişletmede tereddüt ediyorlar.

Altın alımı için tek şans geliyor! İslam Memiş o tarihi işaret etti

Seçim sonrası gelişmelerle ilgili olarak, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş önemli bir tahminde bulundu. Memiş, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak piyasaların geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. İşte tüm detaylar...

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Cumhurbaşkanlığı seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar ilk tepkilerini vermeye başladı. Dolar, euro ve altında sınırlı da olsa yükseliş hareketi gözleniyor. Peki piyasalar bu hafta kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolarda ani sıçramalar olacak mı? İşte uzmanlarından ilk yorumlar…

İş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar!

İş dünyası temsilcileri, seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yeni dönemden umutlu olduğunu belirten temsilciler, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

tanap seçim sonuçlarından nasıl etkilenir Haberi

tanap seçim sonuçlarından nasıl etkilenir

Sandıktan koalisyon, azınlık hükümeti ve erken seçim ihtimallerinin çıkması, Türkiye’yi yakından ilgilendiren dev projelerin akıbetini de gündeme getirdi.


Ak Parti dışında bir hükümet formülü, henüz başlanmayan projelerin kaderini etkileyebilecek. Siyasi belirsizlik ortamının dövize etkisi de döviz girdisi olmayan projeleri zorda bırakabilir...


İSTANBUL’A 3. HAVAALANI: 2013’te 22 milyar 125 milyon euro’yla Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon Mapa konsorsiyumunun kazandığı 3. Havaalanı 2018’te tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor. Hizmete girdiğinde dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak.


3. KÖPRÜ: Avrupa ile Asya’yı birbirini hem raylı sistem, hem de otomobiller için bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metre genişliği ve 320 metre yüksekliğiyle dünyanın en geniş ve uzun köprüsü olacak. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, IC İçtaş-Astaldi Konsorsiyumu tarafından yürütülüyor.


AVRASYA TÜNELİ: Marmaray’ın 300...