30 / 04 / 2024

TANAPın transfer kapasitesi ne kadar artacak

TANAPın transfer kapasitesi ne kadar artacak

SOCAR Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade yaptığı açıklamada " TANAP'ın transfer kapasitesi 18 milyar metreküp olacak. Kapasite 2023'te 23, 2026'da ise 31 milyar metreküpe çıkarılacak " dedi

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Yeni Peugeot e-2008 artık Türkiye'de! İşte fiyatı

Peugeot, B sınıfı 2008 SUV modelinin tamamen elektrikli olan versiyonunu Türkiye'de satışa çıkardı. Tamamen elektrikli olan e-2008, gerçek koşullarda 332 kilometreye kadar sürüş menzili sunarken aracın batarya kapasitesi için ise şirketin 8 yıl veya 160.000km garanti sunduğu ifade ediliyor.

İstanbul'da ev kiraları 1.5 kat arttı!

İstanbul’daki 56 üniversite ve yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık 600 bini başka şehirlerden geldi. Kamu ve özel yurtların yatak kapasitesi 100 bine anca ulaşıyor ve yaklaşık 500 bin öğrenci, kiralık konut veya yurtlarda kalacak yer arayışında.

Bu yıl 7 stadın inşaatı tamamlanacak!

Türkiye'de inşaatı biten ve yenilenen 32 stadın toplam kapasitesi 1 milyona yaklaştı. Hazır hale getirilen statlar futbol severleri ağırlamayı bekliyor. 

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Furkan Karasaç tarafından kuruldu.

Emlak Katılım'da Altın Transfer Sistemi başladı!

Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar yaptığı açıklamada "Altın Katılma Hesabı ile müşterilerimizin altınları değer kazanırken gram olarak da çoğalıyor olması güzel bir imkan"

DASK’ın ödeme kapasitesi 24 milyar TL'ye ulaştı!

Teminata sahip konutl sayısının 9.5 milyona ulaştığını belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Güler, "Kurumun bir depremdeki ödeme kapasitesi, bugün itibarıyla 24 milyar TL seviyelerine ulaştı" dedi...

Esenler rezerv alanı güvenli konutlara kavuşuyor!

Afet riski taşıyan konutların transfer edileceği alan olan Esenler rezerv alanı parklar, millet bahçesi ve yatay mimaride güvenli konutlara kavuşuyor.

DASK’ın hasar ödeme kapasitesi 20 milyar TL!

Çalışmalarıyla dünyaya örnek olan DASK'ın büyük bir depremde hasar ödeyebilme kapasitesi 20 milyar liraya ulaştı.

Gürsel Aksel Stadı'nın kapasitesi 25 bin 35'e çıkacak!

Göztepe'de yapımına devam eden Gürsel Aksel Stadı'nın kapasitesiyle ilgili müjde geldi. Stadının kapasitesi 20 bin 35'ten ayakta seyırcilerle 25 bin 35'e yükselebilecek. 

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Sabiha Gökçen'e cami yapılacak!

33 milyon yolcu kapasitesi bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 41 milyona çıkarılacak. Yolcu kapasitesinin artması ile birlikte yeni bir cami inşa edilecek.

TANAPın transfer kapasitesi ne kadar artacak Haberi

TANAPın transfer kapasitesi ne kadar artacak


Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) transfer kapasitesinin yıllık 18 milyar metreküp olacağını, bu rakamın 2023'te 23, 2026'da ise 31 milyar metreküpe ulaşacağını belirtti.


Yusifzade, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Caspian Enerji Forumu'nda yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın petrol ve doğalgaz rezervleri, enerji alanında gerçekleştirilen uluslararası projeler, yapılması öngörülen petrol ve doğalgaz hatları konusunda değerlendirmelerde bulundu.


Hazar Denizinde 1999 yılında bulunan Şahdeniz yatağının Azerbaycan için dönüm noktası olduğunu vurgulayan Yusifzade, bu yatağın 1,2 trilyon metreküp doğalgaz ve 240 milyon ton kondensat rezervini barındırdığını vurguladı.


Bu yataktan beklenilenden de fazla doğalgaz üretildiğini söyleyen SOCAR yetkilisi, 2013 yılında yıllık 9 milyar metreküp doğalgaz üretim öngörüsüne karşın 9,8 milyar metreküp üretim yapıldığını kaydetti.


Şahdeniz yatağında ilk günden itibaren toplam 13,1 milyon...