28 / 04 / 2024

tapu 18 yaş sınırı

tapu 18 yaş sınırı

Tapu dairesinde taşınmaz mal alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tarafların alım satım yapma ehliyetine sahip olması gerekiyor. Peki, tapuda yaş sınırı var mı? Tapuda yaş sınırı nedir?

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!

Ev almak isteyen birçok vatandaşın merakla beklediği 1.20 faizli ilk evim kampanyası ile ilgili olarak "Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak yapılacak.

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

18 yaşından önce sigortalı olanlar için tarih tarih açıklandı: Erken emekli olabilir misiniz?

Birçok aile çocukları için küçük yaşta sigorta girişini yaptırmak ve erken emekli olmalarını sağlamak istiyor. Peki 18 yaşından önce sigortalı olanlar erken emekli olabilir mi? İşte önemli tarihler...

İŞKUR açıkladı! İl Özel İdaresi 18 yaş üstü daimi kamu personeli alımı yapacak...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kamu personel alımlarını hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yapılan açıklama kapsamında aktarılan son haberler şöyle; İl Özel İdaresi bünyesine 18 yaş üstü daimi kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.

MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, kamu işçi alımı için yeni bir ilan yayımladı. Bu ilana başvuruda bulunabilmek için KPSS şartının aranmayışı, 18 yaşından büyük olunması ve ilköğretim mezunu olma gerekliliği bulunmaktadır. Alınacak pozisyon, aşçı yardımcısı olarak belirtilmiştir. 

81 ilde 18 yaş üstü yüzlerce personel alımı yapılacak! İşte hastane online iş başvuru ekranı!

81 ilde 18 yaş üstü yüzlerce personel alımı yapılacağı belirtildi.   İşte hastane online iş başvuru ekranı...

Gelir testi yaptırana devletten destek var! 

Çocuklar 18 yaşına kadar, liseye devam eden gençler 20 yaşına kadar ve üniversite öğrencileri de 25 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortası'nın avantajlarından yararlanabiliyor. Ayrıca, üniversiteyi bitirdikten sonra 25 yaş sınırını aşmamak koşuluyla 2 yıl daha sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunulmak

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

Devletten geliri 4.471 liradan az olana prim! SGK, GSS’de merak edilenleri yanıtladı!

Devlet parası olmayan vatandaşlara bedava sağlık hizmeti sağlıyor. Geliri 4 bin 471 TL'den az olanların primini Hazine karşılıyor. 18 yaşına kadar tüm çocuklar GSS kapsamından faydalanacak. İşte detaylar...

18 yaş üstü ehliyet sahipleri hemen buraya baksın!

18 yaşından büyük ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme meydana geldi. İşte ehliyet sahiplerini etkileyen haberin ayrıntıları.

Acil nakit ihtiyacınıza çözüm: başvuranın hesabına hemen 6 bin TL para!

Mali sıkıntılarla boğuşanlara müjde! 18 yaşından büyük tüm vatandaşlar için 4-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında Denizbank ve Garanti Bankası, anında 6 bin TL'ye kadar kolay kredi imkanı sunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Müjdeli Haber: Çocuklu ailelere ayda 3000 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu olan ailelere yönelik önemli bir müjdeyi duyurdu. Sosyal destek kapsamında, 18 yaş altı çocuğu olan ailelere her ay 3000 TL ödeme yapılacak. İşte ayrıntılar...

tapu 18 yaş sınırı Haberi

tapu 18 yaş sınırı

Tapuda yaş sınırı var mı?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin gerçekleşmesi için tarafların alım satım yapma ehliyetine sahip olması gerekiyor.


Tapuda yaş sınırı 18 ve 65 yaş sınırı olarak belirleniyor. 18 yaşının altındakiler işlem yapamazken; 65 yaşının üzerindekilerin de gerekli sağlık raporları temin etmesi gerekiyor.


Miras yolu ile ya da anne babanın çocukları adına gayrimenkul alımı ile 18 yaşından küçük bir kimsenin sahibi olduğu Emlak üzerinde tasarruf işlemi yapılabiliyor.


Tapuda yapılacak alım satım işlemlerinde tarafların yaşının tutması gerekiyor. Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor.


65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. 


Bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına onay veriliyor. Böylece raporun...