29 / 04 / 2024

tapu 3 kişi üzerine olur mu

tapu 3 kişi üzerine olur mu

Taşınmaz malların tapu kayıtları ilgili tapu dairelerinde tutuluyor. Devir işlemleri de burada gerçekleşiyor. Peki, tapu birden fazla kişinin olur mu? Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

30 milyon doların üzerinde serveti olanların sayısı 1.932’ye çıkarken, yoksulun kişi başına geliri 26 bin 703 TL oldu!

Ülkemizde kişi başına düşen gelir 307 bin 952 Türk Lirası (13 bin 110 dolar) olurken, en zengin yüzde 5’lik bölümün yıllık geliri 816 bin 219 Türk Lirası'na çıktı, 4.3 milyona ulaşan en yoksul yüzde 5’lik kesimin geliri de 26 bin 703 Türk Lirası'nda kaldı. 

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

Ankara Çankaya'da mağdur memurlar evlerini istiyor! 15 bin kişi 30 senedir bekliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi memurlarından oluşan 3 bin 381 kişi, aileler ile beraber 15 bin kişi 30 senedir evlerini bekliyor. Konu hala çözülemedi. 

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

ŞOK’ta 3 kişilik salıncak 1.199 TL’ye, Cif tüm yüzeyler 31,90 TL’ye, akıllı hassas tartı 399 TL’ye düştü!

Uygun fiyata alışveriş yapmak isteyenler için ŞOK’tan büyük indirim haberi geldi. Bu doğrultuda, 3 kişilik salıncak 1.199 TL’ye, Cif tüm yüzeyler 31,90 TL’ye, akıllı hassas tartı 399 TL’ye düştü. İşte 27 Temmuz 2023 ŞOK fiyat listesi...

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Aile Bakanlığı flaş açıklamayı yaptı... Her aileden bir kişi başvurabilecek

Aile Bakanlığı tarafından yapılacak ödemenin detayları belli olmaya başladı. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik 3.300 TL aylık yardım yapılacak. Bu yardım için ise her aileden sadece bir kişi başvurabilecek.

Hisseli tapu iki kişi alabilir mi? Mirasçılardan biri hissesini satabilir mi?

Hisseli tapulara dair yapılan işlemler, diğer tapu çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Bunu öğrenmek isteyen kişilerde pek çok soru sormaktadır. İşte onlardan bazıları!

İşsizler listesine 62 bin kişi daha eklendi! İşte TÜİK’in açıkladığı son rakamlar

TÜİK iş gücü istatistikleri verilerine göre, 2022 yıl sonu itibarıyla işsizlik oranı bir önceki aya göre 0.1 puan artarak yüzde 10.3’e çıktı. Açıklanan rakamlara göre işsiz sayısı kaç kişiye yükseldi, kaç kişi istihdam edildi?

tapu 3 kişi üzerine olur mu Haberi

tapu 3 kişi üzerine olur mu

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmazların kayıtları Tapu dairelerinde tutuluyor. Taşınmazın sahipleri sahip olduğu konut, işyeri, arsa veya arazi üzerinde istediği tasarruf işleminde bulunabiliyor.

Gayrimenkul devir işlemleri de tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Satıcı ile alıcı tapudan aldığı randevu günü ve saatinde gerekli belgelerle hazır bulunduğunda işlemler başlatılıyor. Karşılıklı imzaların atılması ve satış bedelinin ödenmesi ile birlikte devir işlemi de gerçekleşmiş oluyor.

Kimi zaman satışa konu olan gayrimenkulün tek sahibi olmayabiliyor. Tapunun birden fazla da sahibi olabiliyor. Peki, ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

TAPU DEVRİ İÇİN GEREKEN BELGELER

Tapu aslı ya da fotokopisi.
Nüfus cüzdanı tarafları temsil eden kişilerin temsil belgesi.
1 adet vesikalık fotoğraf.
Vergi borcu yoktur yazısı
Bina vasfı özelliğindeki taşınmazların Zorunlu Deprem Sigortası
Bağlı bulunulan belediyen alınan Emlak Vergisi...