23 / 07 / 2024

tapu hibe vergisi

tapu hibe vergisi

Hibe, tapuda bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Peki, konut hibe vergisi nedir? Konut hibe vergisi ne kadar?

Tek bir evi olan tapu sahiplerine para iadesi müjdesi geldi! 

Tek bir evi olan tapu sahiplerine para iadesi müjdesi geldi. Tapu sahipleri tam tamına 5 yıldır ödedikleri emlak vergisini geri alabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Emlak vergisi 1.  taksit ödemeleri yarın sona eriyor! Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri söz konusu ödemeleri hem yüz yüze hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.  

Tapu sahipleri için son 4 gün! Ödemeyenler yandı!

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödemeleri için son 4 güne girildi. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? 

Evi, iş yeri, arsası ve arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için artık son 10 güne girildi. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman?

Tek bir konutu olan tapu sahipleri dikkat! 5 yıldır ödediğiniz paralar iade edilecek!

Tek bir konutu olan tapu sahipleri 5 sene boyunca ödedikleri emlak vergisini geri alabiliyor. Peki 31 Mayıs tarihine kadar ödenmesi gereken emlak vergisi iadesi nasıl alınır? 

Emlak vergisi ödemelerinde son 15 güne girildi! Emlak vergisi nasıl hesaplanır, kimler muaf olur? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son tarih 31 Mayıs olarak belirtildi. Peki emlak vergisi nasıl hesaplanır? Emlak vergisinden kimler muaf olur? 

Emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024! Evi ve arsası olanlar dikkat! Bu belgeleri teslim edenler vergiden muaf oluyor!

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf olur? İşte emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor. İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ekranı Nisan 2024!

Pek çok tapu sahibi emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Tapu sahipleri aman dikkat! Emlak vergisi ödenmezse ne olur 2024? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödenmezse ne olur? İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren o detaylar...

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeler 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

tapu hibe vergisi Haberi

tapu hibe vergisi

Konut hibe vergisi nedir?

Hibe, tapuda bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Konut hibesi için bazı evrakların temin edilmesi ve bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


Bağışta bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor.


Bu doğrultuda diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahip oluyor. Bu durumda saklı pay hakları bağışlanamadığı için bu hakları korunuyor.


Bu haklar gözetilerek hibe edilen konut için belli oranda vergi ödemesi yapılıyor. Peki, Peki, konut hibe vergisi nedir? Konut hibe vergisi ne kadar?


Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının...