05 / 05 / 2024

tapu ile yapılabilen işlemler

tapu ile yapılabilen işlemler

Hüseyin Oflaz, vatandaşın haberi olmadan gayrimenkulüne ipotek konulabileceği, borçlandınlabileceği veya imar planı değişikliğiyle arazinin yerinin değiştirilebileceğini gibi 10 ayrı risk bulunduğunu söyledi.Hüseyin Oflaz 'Tapularınızı takip edin' dedi.

Aile içi tapu devir nasıl yapılır ve ücreti nedir?

Tapu devri yapılırken işlemler için gerçekleştirilen ödemeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Buna göre, aile içi tapu devir ücreti için ne kadar ödeme yapılması gerekmektedir? İşte merak edilen detaylar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu devrinde dolandırılma riski sona eriyor!

Ev alıp satacak vatandaşların tapu devri esnasında yaşadığı "Parayı verip tapuyu alamazsam" ya da "Tapu devrini yapıp parayı alamazsam" çıkmazı artık sona eriyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Tapuda 1/1 hisse ne demek? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında en çok merak edilen konulardan biri de  tapu bilgileri, tapunun hisseli olup olmadığı. Emlak Uzmanı Mert Başaran son dönemde kendisine sıkça sorulan tapu ile ilgili soruya cevap verdi.

Özak GYO Maltepe projesinde tapu devri yapıldı!

Özak GYO Maltepe projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirket, tapu devrinin yapıldığını açıkladı. Peki Özak Maltepe projesinde kaç konut olacak? Nerede inşa edilecek? İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Web tapu nedir? Web tapu nasıl kullanılır? 

Web tapu, günümüzde birçok işlemin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayan teknolojik bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde, tapu işlemleri hızlı ve etkili şekilde yapılır. Bu noktada web tapu sisteminin nasıl işlediği ve nasıl kullanıldığı merak ediliyor. İşte web tapu ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Hisseli tapuya sahip kişiler, öncelikle bu tapu üzerinden hangi işlemlerin yapılacağını araştırmaktadır. İşte hisseli tapulara dair merak edilen detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl olur? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, öncelikle bu tapunun farkını ve bu tapu ile hangi işlemlerin yapılacağını sorgularlar. Zira bu tapu diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da gerçekleştirilecek işlemlerde farklılık gösterir.

tapu ile yapılabilen işlemler Haberi

tapu ile yapılabilen işlemler

Şehir Plancısı Hüseyin oflas, gayrimenkul sahiplerine tapularını yakından takip etmesi uyarısında bulundu. Oflaz, vatandaşın haberi olmadan gayrimenkulüne ipotek konulabileceği, borçlandınlabileceği veya imar planı değişikliğiyle arazinin yerinin değiştirilebileceğini gibi 10 ayrı risk bulunduğunu söyledi Mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapularını takip etmeleri için 10 ayn neden olduğunu belirtti. împo îmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayn neden olduğunu belirterek, mülkün son durumunun öğrenmenin de tek başına yeterli olmayacağına dikkat çekti. Hüseyin Oflaz, "Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir" dedi. 

Hak kaybı olabilir Oflaz, tapuların takip edilmesinin 10 gerekçesini şöyle sıraladı: " Türkiye'de imar...