02 / 05 / 2024

Tapu mağduriyetinde ne yapılmalı

Tapu mağduriyetinde ne yapılmalı

Aydın'ın Didim ilçesinde satın aldıkları evlerin tapusu kendilerine verilmediği gerekçesiyle 2009 yılında satıcı şirket aleyhine dava açan 57 İngiliz aile, 3 milyon sterlin değerindeki beş yıllık hukuk savaşını kazandı.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Emekli ve memur maaş takvimi kesinleşti! Kim ne kadar alacak? Maşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Milyonların beklediği memur ve emeklinin maaşları netleşti. Peki, kim ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

Ziraatçiler acil dedi önerileri anlattı! Depremin tarıma etkisi ne olacak? 

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş; Zelzeleden zarar gören tarım sektörüne has, aralarında sigorta prim ve ödemelerinin ötelenmesinin de yer aldığı birçok öneri açıkladı.

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Xiaomi Redmi Note 8 64 GB en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 13 Ocak 2023 fiyat listesi

Fiyat performans ürünü Xiaomi Redmi Note 8 64 GB telefon fiyatları araştırılıyor. Peki Xiaomi Redmi Note 8 64 GB akıllı telefon hangi mağazada ne kadar?

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Tapu mağduriyetinde ne yapılmalı Haberi

Tapu mağduriyetinde ne yapılmalı

Aydın'ın Didim ilçesinde satın aldıkları evlerin tapusu kendilerine verilmediği gerekçesiyle 2009 yılında satıcı şirket aleyhine dava açan 57 İngiliz aile, 3 milyon sterlin değerindeki beş yıllık hukuk savaşını kazandı. İngilizler, ödedikleri paraları faiziyle geri alacak. Davanın Türkiye'de başka davalara da örnek teşkil edeceği belirtildi.



Didim'de işadamı Ahmet Akyel, Manastır Koyu olarak bilinen bölgedeki arazisi üzerine İngilizlere konut yapılmak üzere bir inşaat şirketiyle anlaşma yaptı. Anlaşma çerçevesinde "Golden Beach Villas" adlı sitede yapılan daireler, İngilizlere satıldı. İngiltere'nin çeşitli kentlerinden Türkiye'ye gelerek daire satın aldıklarını ancak aradan geçen sürede tapularının kendilerine verilmediğini iddia eden 57 aile, paralarının iade edilmesi için 2009 yılında Didim Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Davanın ilk duruşması 2011 yılının Ocak ayında yapıldı. İngilizlerin avukatı Burcu Orhan Holmgren, dava...