21 / 05 / 2024

Tapu öğle arası

Tapu öğle arası

Tapu dairesi, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların işlemlerini görüyor. Peki, tapu dairesi çalışma saatleri nelerdir? Tapu öğle tatili saat kaçta? İşte tapu mesai saatleri..

Emekli maaşlarına 4 bin TL ile 8 bin TL arasında seyyanen zam! Milyonlara son dakika şoku!

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, emeklilere zam konusunda yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Seyyanen zam için 4 bin ile 8 bin TL arasında rakam konuşulanlar arasında yer alıyor. İşte detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Yükselen konut ve kira fiyatları tapu sahiplerini ciddi sorularla karşı karşıya getitriyor. Son zamanlarda hisseli tapu sahipleri arasındaki davalarda artış yaşanmaya başladı. Hisseli tağu ahiplerinin yaptığı hatalar ciddi maliyetlerin çıkmasına neden oluyor. İşte detaylar...

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Birol Küle'nin kim olduğu ve hangi alanda çalışmalar yürüttüğü araştırılan konular arasındadır. Birol Küle kimdir nerelerde görev almıştır? Eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor! Brent petrol bugün ne kadar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları,  Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla yükselişe geçti. Petrol bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Peki brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harcı peşin ödemelerinizde şimdi 3 aya kadar taksit imkanı! 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödemelerinde esnek taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Maximum kart ile 1.000 TL - 15.000 TL arası ödemelerde 3 taksit, 15.000-500.000 TL arası ödemelerde 2 taksit imkanı sunuluyor. 3 aya varan MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödeme fırsatını kaçırmayın!

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Sulu eğlence; Fiyatı günlük 500 TL ila 2 bin TL arası

Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen Antalya'da, bayramda tatilciler su parklarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Tatilciler, dalga havuzu ve su kaydıraklarında hem serinliyor hem de eğleniyor. Bu parkların ücretleri ise günlük 500 TL ila 2 bin TL arası değişiyor.

Noterlerde yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor: Alım satım yapacaklar dikkat

Noterlerle Tapu idareleri arasında elektronik entegrasyon sağlandı. Bu sayede 1 Temmuz'dan itibaren taşınmaz satış sözleşmeleri, noterler tarafından da yapılabilecek. İşte detaylar...

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.

Gençlere verilecek işsizlik maaşı: 18-26 yaş arasına 2.500 TL nakit desteği!

Millet İttifakı, gençlere devlet desteği kapsamında 18-26 yaş aralığındaki herkese aylık 2.500 TL ödeme yapılacağı sözü verdi. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan bu müjde, gençler arasında sevinçle karşılandı.

Tapu öğle arası Haberi

Tapu öğle arası

Tapu öğle tatili saat kaçta?

Taşınmaz malların tapu alım satım işleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesi, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların işlemlerini görüyor. Buna göre, her ilin ve ilçenin kendi tapu dairesi bulunuyor.


Tapu dairesi çalışma saatleri kış ve yaz saatlerine göre değişkenlik gösteriyor. Kış mevsiminde tapu dairesi çalışma saatleri sabah 08:00 akşam 17:00'iken; 


Yaz mevsiminde ise tapu dairesi çalışma saatleri 09:00 - 18:00 olarak uygulanıyor. Ayrıca yine öğlen 1 saatlik yemek molası veriliyor. Mola saatleri öğlen 12:00 ile 13:00 olup; bu mola esnasında işlem yapılmıyor.


Ancak, tapu dairesine gitmeden önce, telefon ile müdürlük aranarak çalışma saatlerinin teyit edilmesinde fayda bulunuyor.


Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri:

Ankara Tapu ve Kadastro I. Bölge Müdürü


Kavaklıdere Mah.Büklüm Sk.No:21 06680 Çankaya/ANKARA       


İstanbul Tapu ve Kadastro II....