05 / 05 / 2024

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi

Tapu tahsis belgesi kadastro planları ve ıslah imarları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek olan esas tapuyu teşkil ediyor. Peki, tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Tapu ve Kadastrodan açıklama geldi: Adınıza miras kalmış olabilir! Böyle öğrenebilirsiniz!

Birçok insan, aile büyüklerinden kalan miraslarını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Tapu ve Kadastrodan gelen açıklamaya göre adınıza miras kalıp kalmadığı öğrenmek için ayrıntılar haberimizde...

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Hisseli tapu genellikle miras yolu ile vatandaşlara geçmektedir. Bir tapunun birden fazla sahibi olabilir. Buna hisseli tapu denilmektedir. Peki “Hisseli tapu tek tapu olur mu?” İşte detaylar!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi Haberi

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?


Tapu tahsis belgesi, imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; Hazine, belediye, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve il özel idarelerinin müstakilen sahip oldukları taşınmazlar üzerinde 2981 sayılı Kanun ile belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan “şahsi hak” belgesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu belge, kaçak gecekondu yapı sahiplerine tapu vermenin başlangıcı olmak üzere, Hazine, belediye, il özel idaresi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelenebilecek bir “ön tapu belgesi” olarak da tanımlanabiliyor.


Tapu tahsisi ile ilgili esaslarda 6306 sayılı yasa önem teşkil ediyor. Yasa gereğince, tapu tahsis belgesi olan vatandaşların tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süreleri 3 yıl süreyle uzatılmış olarak karşımıza çıkıyor. 


İmar uygulamalarının yapılmadığı bir yerde ilgili adına mülkiyet...