04 / 05 / 2024

tapuda gerekli olan belgeler

tapuda gerekli olan belgeler

Gayrimenkul alım satım işlemi olan kimseler, bu işlerini ilgili tapu dairesinden hallediyor. Tapu devir işlemi için hem alıcıdan hem de satıcıdan birtakım belgeler isteniyor. Peki, tapuda hangi evraklar gerekli? İşte yanıtı..

Tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

Tapuda gayrimenkul devir işlemlerinin yapılabilmesi için nüfus cüzdanı gerekiyor. Nüfus cüzdanının beraberinde getirilmemesi durumunda bazı kimlikler de tapuda geçerli oluyor. Peki, tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Almanya, Schengen vizesi başvurularında yeni sisteme geçileceği kaydedildi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesi için Almanya, randevu almayı kolaylaştıracak iki aşamalı bir uygulamayı yürürlüğe aldığını duyurdu.

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanından öneri!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, X sosyal medya hesabından Türkiye'nin kalkınması için gerekli olan 1'inci ve öncelikli şartı açıkladı. İşte Bayraktar'ın o paylaşımı...

Deprem bölgesindeki inşaat işlerine yoğun ilgi: İş makinesi operatörlüğüne talep 5 kat arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra başlayan yeniden inşa çalışmaları, inşaatta gerekli olan ekip ve ekipman kullanımına yönelik talebi de artırdı. 

Emeklilikte yeni devir: artık 5 yıl önceden emekli olunabilecek

Bağ-Kur'da emeklilik için gerekli olan prim gün sayısında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Artık bu sayı 9 bin günden 7 bin 200 güne indirildi. İşletmelerde emeklilik yolunda atılması gereken adımlarda tam olarak bin 800 gün daha az bir süreyle karşılaşacaklar.

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Almanya yeni iş gücü için iş kapılarını adeat sonuna kadar açtı. Almanya'ya göç etmek isteyenler için gerekli olan şartlar da peş peşe duyuruldu. Euro kazanmak isteyenler acil bakın...

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

Açlık sınırı Mayıs ayında 10 bin 72 TL oldu! BİSAM tek tek açıkladı!

BİSAM, Mayıs 2023 dönemi için dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gerekli olan harcama tutarını ifade eden açlık sınırını 10 bin 72 TL, yoksulluk sınırını ise 34 bin 838 TL şeklinde hesapladı. 

Toyota'dan bütün kullanıcılara müjde! Yüzde 25 kampanya dönemi başladı

Toyota kullananlar yada Toyota almak isteyenlere güzel haber geldi. Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, otomobil sağlıkları için gerekli olan bakımlar için kampanya dönemi başladı, bakımlarda yüzde 25 indirim.

Tapu için gerekli belgeler nelerdir? Bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Tapu soruları neredeyse her vatandaşın sorduğu sorulardan biridir. Özellikle tapu alımında gerekli olan belgeler araştırılmaktadır. İşte bu merak edilen detaylar!

Peugeot Boxer serisi Nisan'da avantajlı imkanlar sunuyor! %0,99 faiz fırsatını kaçırmayın

Konfor özellikleri açısından Peugeot Boxer serisi, yolcuların rahat bir seyahat yapması için gerekli olan tüm konfor özelliklerine sahiptir. Konforlu koltuklar, klima, müzik sistemi, ısıtmalı ön camlar ve uzaktan kumandalı kapılar gibi özellikler mevcuttur. Peki 13 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların emekliliği için gerekli olan 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenlenme yapacaklarını duyurdu.  Bakan Bilgin istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...

tapuda gerekli olan belgeler Haberi

tapuda gerekli olan belgeler

Tapuda hangi evraklar gerekli?

Gayrimenkul alım satım işlemi olan kimseler, bu işlerini ilgili tapu dairesinden hallediyor. Tapu devir işlemi için hem alıcıdan hem de satıcıdan birtakım belgeler isteniyor.


Bu belgeler taraflardan en az birinin tüzel kişi olması halinde farklılık gösterebiliyor. Peki, tapuda hangi evraklar gerekli? Tüzel şirketlerin tağu devir işlemleri için hangi belgeleri temin etmeleri gerekiyor?


Tapu dairesinde gerekli belgeler:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

2. Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı...