02 / 10 / 2024

tapunun geçersiz olması 2022

tapunun geçersiz olması 2022

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı tahliyesinde kimsenin bilmediği ayrıntı ortaya çıktı! Bu durum geçersiz sayılıyor!

Kiraya verenin kiracıyı tahliye edebilmesi için haklı sebeplere sahip olması gerekir. Bu durumda kiraya verenin dayanak olarak gösterebileceği bazı haklı nedenler arasındaki bu yarıntı bir çok ev sahibi tarafından bilinmiyor.

ATEM Başkanı Akçam müjdeli haberi duyurdu! Tapu harçlarında yeni dönem başlıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam daha önce Gelir İdaresi Başkanlığı’na tapu harçlarının düşürülmesine yönelik başvuruda bulunduklarını ifade ederek, “Bir önerimizin daha hayata geçecek olmasına mutlu olduk” diyerek müjdeyi verdi. 

1952 yılında inşaat sektöründe indirim rüzgarı! 10,12 ve 14 mm'lik demir fiyatı 55 kuruştan 50 kuruşa düşmüş!

1952 yılında inşaat mevsiminin geçmiş olması ve işletmelerin yıl başı nedeniyle bankalarla olan hesaplarını kapatmasıyla demir fiyatlarına peş peşe indirimler gelmeye başlamış. 

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahibi ve kiracıları yakında ilgilendiren kira sözleşmesinde tahliye taahhüdünde kritik ayrıntı ortaya çıktı. Peki kira sözleşmesinin bir yıl süreli olması ve bu sürenin henüz dolmamış olması taahhüdü geçersiz kılar mı? 

'Dolar bugünden itibaren 60 TL olması gerekiyordu' diyen Selçuk Geçer elinde doları olanları uyardı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'doların bugün itibariyle 60 TL olması gerekiyordu.'' dedi. Selçuk Geçer son dakika dolar yorumu... 

Emlak piyasası en hareketli dönemini durgun geçirirken, fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirliyor!

Yaptıkları açıklamada gayrimenkul piyasasının en canlı olması gereken dönemini durgun geçirdiğini dile getiren emlak danışmanları, gayrimenkul fiyatlarını artık satıcıların değil, alıcıların belirlediğini dile getirdi.

Kiracılar, kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhütnamesinde kritik ayrıntı! Geçersiz sayılır...

Avukat Esat Özel, kiracıların, sözleşme yaparken dikkat etmesi gerekenleri belirterek, tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları açıkladı.

'Dolar düşmedi' diyen Selçuk Geçer uyardı! Doların 27 TL olması gerekirdi! Hayra alamet değil...

Dolar/TL kuru 2024 yılı ile birlikte rekor seviye olan 33 liraya kadar yükseldi. Son günlerde aşağı yönlü seyreden dolar kuru için Ekonomist Selçuk Geçer'den 'dolar düşmedi' yorumu geldi. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ve kiracı savaşları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken Avukat Melih Demirer de resmi sosyal medya hesabı üzerinden geçerli ve geçersiz taahhütname örneklerini paylaştı...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Bunu yapanların hemen tapuya gitmesi gerekiyor! Ev sahipleri ve kiracılar sakın gözden kaçırmayın!

'Yönetim planının geçerli olması için gerekenler neler?, Tapuya bildirilmeyen yönetim planı geçerli olur mu?' gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Peki bina yönetim planı, tapuya bildirilmeli mi? 

Ev sahiplerinin tahliye taahhütnamesiyle başı dertte! İşte dikkat edilmesi gereken detaylar!

Tahliye taahhütnamesi sayesinde konut sahipleri kiracılara karşı büyük bir koz elde edebiliyorlar. Fakat bu taahhütnamenin geçerli olması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl geçersiz oluyor? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

tapunun geçersiz olması 2022 Haberi

tapunun geçersiz olması 2022

Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer alan Tapu ve Kadastro 175. yaşını kutlarken Genel Müdür Zeki Adlı çok önemli açıklamalar yaptı. 

Yaptığı açıklamada konut alım satımında son bir aydır büyük artış görüldüğünü, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında metropollerin etrafında bahçe, villa yapmak üzere arsa alım satımlarının arttığını, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini dile getiren Adlı, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını da kaydetti.

İşte Zeki Adlı'nın ev alıp satacak herkesi ilgilendiren o açıklamaları...

Hürriyet'te yer alan habere göre, yaptığı açıklamada tapu müdürlükleri dışında hiç bir şekilde gayrimenkul alım-satımı yapılamadığına değinen Zeki Adlı, “Biz tıpkı nikah memurları gibiyiz. Nasıl evlenmek için nikah memurunun huzurunda imza atılması gerekiyorsa gayrımenkul alım satımında tapu memurunun huzurunda imza...