07 / 05 / 2024

tapusuz noter satışı nasıl yapılır

tapusuz noter satışı nasıl yapılır

Tapulu tüm gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Tapusu olmayan bir gayrimenkulü satmak ya da almak isteyenler ise işlemleri nerede yapacaklarını merak ediyor...

Tapusuz noter satışı nasıl yapılır?

Tapusu olmayan taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşemediği için, noterde satış sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, tapusuz noter satışı nasıl yapılır? Bu satışın geçerliliği nedir?

İstanbul Tuzla'da arsa, İzmir Gaziemir'de de ofis satılıyor! 

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı ve İzmir Noter Odası Başkanlığı tarafından 2 adet gayrimenkul satılıyor. Peki satışı yapılacak gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Otomotiv sektöründe sert rüzgarlar eserken, 2. el araçlara yönelen pek çok kişi de noter araç satış ücreti 2024 ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 yılı noter araç satış ücreti ne kadar?

Tapusuz gayrimenkul satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkule ait bilgileri içeren, taşınmazın malikini belirten resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapusu olmayan taşınmazlar satılabilir mi? İşte detaylar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa gibi taşınmazların satış işlemleri artık Noter kanalıyla yapılacak ve çok daha hızlı tamamlanacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlıyor.

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

tapusuz noter satışı nasıl yapılır Haberi

tapusuz noter satışı nasıl yapılır

Tapulu tüm taşınmaz malların alım satım işlemleri ilgili tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Tapu devri istenin belgelerin teslim edilmesi ile tapu memurları tarafından yapılıyor. Satışa konu olan gayrimenkulün tapusuz olması halinde devir işlemlerinin nereden gerçekleştirileceği merak ediliyor.

İnşaatı yeni tamamlanmış ancak henüz tapusu alınmamış daireler satılabildiği gibi, henüz inşaatı başlamamış bir projeden de ev satılabiliyor. Bu tür yapılan satışlar da yasalara dayandırılarak resmi bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Bu şekilde tapu satın almak isteyen kimseler ileride mağduriyet yaşamamak adına "Tapusuz yerin satışı nasıl ve nereden yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte tapusuz satışta dikkat edilmesi gerekenler...

TAPUSUZ YERİN SATIŞI NASIL YAPILIR?

Tapususuz yerin mülkiyet devri noterde satış sözleşmesi imzalanarak sağlanabiliyor. Noterde imzalanacak sözleşme gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi oluyor. 

Bu sözleşme gayrimenkulü ileri bir tarihte "tapuda" satın almak...