14 / 05 / 2024

tarihi okul binaları

tarihi okul binaları

2006 yılında İstanbul'da yeni okul yapımında kaynak olarak kullanılmak üzere ilk etapta 8 okul satılacakmış. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan ve şehir merkezleri ya da sanayi bölgelerinde okul binaları sırasıyla satılacakmış.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Haliç kıyısında Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tarihi tersane binaları üzerinde gerçekleştirilen büyük bir inşaatın içine kurulan Çağdaş Sanat Fuarı’nın buradaki yıkımları unutturmasına tepki gösteren İBB Genel Sekreter yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da depreme dayanıksız okul binaları meclis gündeminde

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depremde en son yıkılacak yapılar okullar olmalı!

İzmir’de meydana gelen depremden sonra herkesin ortak gündemi okul binalarının sağlamlığı oldu.

tarihi okul binaları Haberi

tarihi okul binaları



İstanbul'da 8 okulun yeri satılıyor


     İstanbul'da yeni okul yapımında kaynak olarak kullanılmak üzere ilk etapta 8 okul satılıyor. Projeye göre, mülkiyeti Hazine'ye ait olan Maçka İlköğretim, Kadıköy İbrahim Öktem İlköğretim, Kemal Atatürk Lisesi, Bakırköy Kız Meslek Lisesi, Etiler Otelcilik Lisesi, Levent Kız Meslek Lisesi ve Çağlayan İlköğretim Okulu'nun satışı için çalışmalara başlandı. Mülkiyeti İstanbul Özel İl İdaresi'ne ait olan Gedikpaşa İlköğretim Okulu'da listede bulunuyor.

     Maliye, satışa onay verirse Milli Emlak Müdürlüğü satışı gerçekleştirecek. 


Sırada 6 okul daha var


     Polonezköy İlköğretim, Paşa Mandıra İlköğretim, Sait Çiftçi İlköğretim, Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi, Kartaltepe İlköğretim ve Kağıthane Ziya...