23 / 07 / 2024

tarihi Süleymaniye

tarihi Süleymaniye

1994 yılında Süleymaniye'deki tarihi Türk evleri, Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokolle restore edilecekmiş. İlk etapta 18 ev restore edilerek ''öğrenci turizmi''ne kazandırılacakmış.

Gram altın için rekor tarih resmen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş sürpriz geliyor dedi! Peş peşe açıkladı!

Altın Kahini İslam Memiş, gram altın için rekor tarihi ''Sürpriz geliyor'' diyerek peş peşe açıkladı.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı ne zaman? Son başvuru tarihi? Sınavlar hangi illerde yapılacak? Başvuru kriterleri?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Depremden etkilenen 11 ili de kapsayan ve toplam 37 ilde gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar 8 yıllık tam burslu eğitim imkanına kavuşacak.

Merakla bekleniyordu! Xiaomi 13 Ultra'nın çıkış tarihi sızdırıldı.

Geçtiğimiz günlede Çinli firma Türkiye'de de çok tutulan amiral gemisini yeni versiyonu Xiaomi 13 Ultra'yı tanıtmıştı. Şimdi ise Xiaomi 13 Ultra'nın çıkış tarihi sızdırıldı.

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri başlıyor. 700 binden fazla işçinin maaşına 2023-25 dönemi için yapılacak zam belirlenecek.

Bitcoin'de tarihi sıçrama! Son dönemin zirvesini gördü.

Kripto para borsası hareketlendi. Bitcoin günlerdir yükselişini sürdürüyor. Bugün de büyük bir çıkış yaparak son dönemin zirvesine yükseldi. İşte tüm ayrıntılar...

Altın fiyatları uçuşa geçiyor! Piyasa analistinden son 1 ay uyarısı

Piyasa Analisti Selçuk Ergin (Selcoin) yayınladığı piyasa değerlendirme videosunda artık yükselişlerin başladığını ve FED'in faiz kararı sonrası dolar, altın ve gümüş gibi emtialarda pik seviyelerin gelebileceğini ifade etti. Gram altında 1400 lira seviyesini veren Selcoin, tarihi söyledi.

2022 MTV son ödeme tarihi ne zaman?

MTV son ödeme tarihi sürücüler tarafından araştırılıyor. 2022 Motorlu Taşıtlar Vergisi hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte 2022 MTV son ödeme tarihine detaylar!

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

İlim Yayma Vakfı'ndan yurt inşaatı açıklaması: Süleymaniye'nin ruhunu koruyacağız!

İlim Yayma Vakfı Süleymaniye’deki yurt inşaatı hakkındaki iddialara ilişkin bildiri yayınladı.

İlim Yayma Vakfından Süleymaniye'deki yurt inşaatı açıklaması!

İlim Yayma Vakfı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Süleymaniye'deki yurt inşaatı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

tarihi Süleymaniye Haberi

tarihi Süleymaniye



Süleymaniye onarılıyor


İstanbul'un tarihi Süleymaniye semtinde, yıllardır ihmal kurbanı olan Türk mimarisinin en güzel örnekleri, sonunda yeniden yaşama dönüyor. Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokolle tarihi evler, restore edilerek ''öğrenci turizmi''ne kazandırılacak. İlk etapta 18 ev restore edilecek. Bu çalışmanın semte canlılık getireceği ve girişimcilere örnek olacağı belirtiliyor...


    İSTANBUL Üniversitesi'ne ait 16 Süleymaniye evini öğrenci turizmine açarak yeni bir işlev kazandırmak için, Turizm Bakanlığı ve üniversite arasında bir protokol imzalandı. Bakanlık tarafından restore ettirilecek ahşap evler, öğrenci ve öğretim üyelerinin konaklayabilecekleri oteller, kültür merkezi, sahaflar, sanat evi ve misafirhanelere dönüştürülecek.

    Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş...