17 / 05 / 2024

tayvan Huashan Creative Park ters ev

tayvan Huashan Creative Park ters ev

Tayvan'a yolunuz düşerse, neler olacağını kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Bir grup Tayvanlı mimarın, başkent Taipei'ndeki Huashan Creative Park'ta inşa ettiği bu 'ters ev'in içindeki tüm eşyalar tepetaklak olmuş durumda.

Prof. Dr. Naci Görür 'Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

Tayvan'da 7,4 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür,  deprem dirençli kentler konusuna dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak "deprem dirençli kentlerin" önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce vatandaşımızı toprağa vereceğimizi söyleyerek yine çağrıda bulundu. 

Deprem uzmanları bu faylara dikkat çekti: 6 Şubat depremlerinden sonra stres yüklendi mi? SON DAKİKA!

Hacettepe, İskenderun Teknik, Eskişehir Osmangazi ve Tayvan üniversiteleri ile İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, 6 Şubat tarihindeki depremlerde kırılan faylarda stres yığılımı olup olmadığını araştırıyor. İşte uzmanların o açıklamaları...

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,9 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Yumurtada kanserojen madde iddiası ortalığı ayaklandırdı!

Tayvan’a ihraç edilen yumurtaların bir partisinde kanserojen maddenin tespit edildiğine ilişkin iddialar tepkilere yol açtı. Sektör yetkilileri nitrofuran adlı maddenin satışının 20 yıldır yasak olduğunu belirterek konunun araştırılarak sonuçlarının kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.

Böyle ahde vefa görülmedi! O devletin tüm yetkilileri maaşlarını bağışlıyor!

Böyle ahde vefa gerçekten görülmedi. Türkiye’nin bundan 20 sene önce yaptığı iyiliği unutmayan Tayvan hükümeti duygulandıran bir yardım kararı aldı. Buna göre, hükümetin tüm yetkilileri, bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışlayacak.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Dolarda nefesler tutuldu Döviz yatırımcısının uykularını kaçıracak

ABD-Çin arasında Tayvan üzerinden yaşanan gerilim piyasaları hareketlendirirken dolardaki beklenti de piyasaları şaşkına çevirdi. Bununla birlikte bankalararası piyasada dolar/TL 17,96-17,97 bandında hareket ediyor. 

Creative Homes Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Creative Homes Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi Beykoz'da Fulya Sakin tarafından kuruldu.

Creative İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Creative İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de  100 bin TL sermaye bedeli ile  Batuhan Güner tarafından kuruldu.

Skyline Creative Gayrimenkul İhracat Ve İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Skyline Creative Gayrimenkul İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Ümraniye’de  100 bin TL sermaye bedeli  Messaoud Reıdha Merazga tarafından kuruldu.

Şeker GYO'nun web sitesi 'Muse Creative Awards'dan 2 ödül aldı!

Şeker GYO'nun web sitesi Real Estate kategorisinde Gold Winner, Property/Developer kategorisinde ise Silver Winner ödüllerini aldı...

tayvan Huashan Creative Park ters ev Haberi

tayvan Huashan Creative Park ters ev

Bu tek katlı sevimli villanın bildiğimiz aile evlerinden tek farkı, içindeki tüm eşyaların tepetaklak durması. Evet bir garajı var; hatta yemek odası, yatak odaları, banyolar da var... Ama içindekiler tavanda duruyor! Baş aşağı durmayan tek şey, eve kolay giriş yapmak için yapılmış merpenler...



Garaj, belki de en etkileyici bölüm. Ziyaretçiler açılış gününde, en çok bu tepetaklak duran siyah arabanın fotoğrafını çekti.


Bu projeyi hayata geçirmek yaklaşık 600 bin dolara mal oldu. Üç mimar, iki ay boyunca eşzamanlı çalıştı. Tüm eşyalar dikkatle tavana vidalandı. Masadaki sahte yemekler dikkatlice yerleştirildi ve tamamen gerçek görünmeleri için tabaklara sabitlendi. Yemeklerden oyuncaklara kadar her küçük detay düşünüldü; mesela çocuk odasının zemininde oyuncaklar dağınık duruyor.