19 / 07 / 2024

Tayvanda gaz patlamasından son durum

Tayvanda gaz patlamasından son durum

Sızıntısından dolayı meydana gelen bir dizi patlamada ilk belirlemelere göre 24 kişi can verdi. Patlamaların 3 kilometrekarelik bir alanı etkilediği ve bazı yolların çöktüğü belirtildi.

Gümüşe büyük talep! Gümüş yatırımcıları dikkat! Uzmanından 'kriz' uyarısı...

Modern elektrik sanayinin gelişmesi ve altın fiyatlarını yükselmesi ile gümüşe ilgi arttı. Gümüşte talep patlaması yaşanırken uzmanından 'kriz' uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yılbaşından itibaren ocak ayında doğal gaz satış tarifelerine yönelik detaylar ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, doğal gazda ocak ayında  geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı olan tarifenin sabit kalacağı açıklandı. İ

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Havalar soğudu doğal gaz zam gelmese bile cep yakacak!

Havaların soğulması ile birlikte doğal gaz faturaları da gündemdeki yerini koruyor. 2019 yılından bu yana doğal gaza yüzde 385,50 zam olurken 2023'ün ilk 4 ayında konut satış rakamları sabit kaldı. Fakat, kış aylarında artan ortalama tüketimle birlikte faturalar bin TL'yi geçecek. İşte haberin ayrın

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

İsrail-Filistin çatışanlarının başlamasıyla yükselişe geçen doğalgaz fiyatları geçtiğimiz günlerde durağanlaşmıştı. Ancak Mısır’ın dün gaz ithalatının durma noktasına geldiğini açıklamasından sonra oluşan arz güvenliği endişeleri fiyatları arttırdı. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Gaz fiyatları resmen uçtu! Sadece bir haftada yüzde 44,7 arttı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatları resmen uçtu. Fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasından sonra derinleşen arz güvenliği endişelerine bağlı olarak bir haftada yüzde 44,7 oranında artış gösterdi.

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda kapasitenin giderek artırılacağını ifade etti. Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretirken, toplamda ise 5 milyon gaz üretiliyor” dedi.

Karadeniz gazında sevindiren gelişme! Doğal gazda kapasite artıyor

Doğal gaz üretiminde sevindiren gelişme. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğini, kapasitenin giderek yükseleceğini ifade etti.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 20 oranında düşebilir!

Küresel LNG tedariki açısından kritik önemdeki tesislerdeki grevin etkileri devam ederken, yapılan son analizlere göre Avrupa'da doğal gaz önümüzdeki yaz daha ucuz olacak.

Ns Gaz Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ns Gaz Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ashraf Arslan tarafından kuruldu.

Tayvanda gaz patlamasından son durum Haberi

Tayvanda gaz patlamasından son durum

Ölenlerden 4'ünün patlama sonrası çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiyeciler olduğu belirtildi. 22 itfaiyecinin de yaralandığı açıklandı.


Yangın, tüm gece boyunca süren çalışmalar sonunda sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Patlamaların meydana geldiği bölgeden bin 100 dolayında kişi tahliye edildi. Enkaz kaldırma ve yardım çalışmalarında görev almak üzere olay yerine bin 400 asker sevk edildi.


'Alevler 20'nci kata kadar yükseldi'


AFP Ajansı'na konuşan görgü tanığı Johnson Liu şunları anlattı: "Alevler bir binanın 20'inci katına kadar yükseldi. Patlama itfaiye araçları ve otomobilleri havaya savurdu. Patlamanın şiddetiyle boylu boyunca yarılan caddede en az 10 ceset saydım."


Tayvan'ın resmi haber ajansı CNA'ya konuşan bir başka görgü tanığı, "Patlamalar gök gürültüsü gibiydi. İşyerimin önünde kaldırım ortadan ikiye ayrıldı. Deprem gibiydi" sözleriyle olayı anlattı.


Tayvan Ekonomi Bakanı Çang Çiya Çu,...