16 / 05 / 2024

tcmb net döviz açığı

tcmb net döviz açığı

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, nisanda 170 milyar 33 milyon dolar seviyesine indi.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi döviz kurlarında son durum! Dolar ve euro almak isteyenler kırmızı alarm!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Karar açıklanmadan önce dolar ve euro almak isteyenler döviz kurlarındaki son durumu merak ediyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ne kadar? Euro kaç lira?

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Merkez Bankası'ndan döviz ve TL için yeni karar! Resmen açıklandı!

Merkez Bankası döviz ve TL'yi ilgilendiren son dakika açıklamasında bulundu. TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin işlem yapmak isteyen bankalarla doğrudan gerçekleştirebilmesine karar verdi. 

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim yaklaştıkça olası kur hareketlerine hazırlıklı olmak önemli. Peki reel sektör döviz varlıkları açısından bu konuda ne kadar hazırlıklı? Halka açık şirketlerden 244 tanesi net döviz pozisyonu fazla verirken, 198 şirketin döviz açığı bulunuyor. İşte, halka açık şirketlerin döviz varlıkları…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

TCMB’den bankalara 700 milyon liralık döviz cezası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sene başında getirdiği yurt dışına spot döviz EFT ve havale işlemlerinde bilgilendirme sorumluluğunu yerine  getirmedikleri sebebiyle bankalara yaklaşık 700 milyon TL'ye yaklaşan “ilave ücret” uygulaması yaptı.

Merkez Bankası’dan döviz saati için kritik uyarı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bankalardan döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesine ilgili mayıs ayında yaptığı sözlü yönlendirmeyi bugün yazılı uyarıya da dönüştürdü.

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

Merkez Bankası'nın döviz rezervi arttı! 113,7 milyar dolar oldu!

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. öylece, 12 Ağustos'ta Merkez Bankası'nın toplam döviz rezervleri  milyar 791 milyon dolar artarak 72 milyar 560 milyon dolara ulaştı.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve döviz kuru bu sektöre yaradı! Net kârını 5'e katladı

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve çarpan etkisi yapan döviz kuru sanayi, tarım, ve hizmet sektöründe olumsuz etkilerken bankacılık sektörü Mayıs ayında ciddi oranda kâr etti. İşte haberin detayları...

tcmb net döviz açığı Haberi

tcmb net döviz açığı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, nisanda bir önceki aya kıyasla finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıkları 4 milyar 226 milyon dolar, yükümlülükleri ise 6 milyar 663 milyon dolar azaldı.  Böylece net döviz pozisyon açığı, 170 milyar 33 milyon dolara gerileyerek bir önceki aya göre 2 milyar 437 milyon dolar azalış kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; varlık dağılımı incelendiğinde, nisanda bir önceki aya göre ihracat alacakları 4 milyar 360 milyon dolar azalırken, yurt içi bankalardaki mevduat 55 milyon dolar, yurt dışına doğrudan sermaye yatırımları 8 milyon dolar arttı. Sonuç olarak varlıklar, 4 milyar 226 milyon dolar azalış gösterdi.

Yükümlülük dağılımında ise nisanda bir önceki aya göre ithalat borçları, yurt içinden sağlanan nakdi krediler ve yurt dışından...