26 / 08 / 2024

temmzu ayında dış ticaret açığı azaldı mı

temmzu ayında dış ticaret açığı azaldı mı

Temmuz ayında dış ticaret açığı yüzde 34,8 azaldı ve 6 milyar 460 milyon dolara geriledi. İhracat ise yüzde 2,6 artarak 13 milyar 403 milyon dolara yükseldi.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

İstanbul'da konutta dolar bazlı düşüş 7'nci ayında! Metrekare ortalama fiyatı 1429 dolar!

İstanbul'da ortalama konut fiyatlarındaki dolar bazında düşüş 7'nci ayını görmüş durumda. İşte yıllara göre metrekare fiyat ortalamaları...

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

ABD'de inşaat harcamaları mart ayında düşüş gösterdi! 

ABD'de inşaat harcamaları mart ayında artış beklentisinin tam aksine yüzde 0,2 oranında azalmış oldu.

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında düşüş gösterdi!

Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları, mart ayında aylık bazda yüzde 0,1 kadar düştü, senelik bazda yüzde 0,3 yükseliş göstermiş oldu.

TÜİK açıkladı! Dış ticaret haddi ekim ayında azaldı...

TÜİK verileri kapsamında göre dış ticaret haddi, ekim ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre 11 puan yükselerek 86,2 olurken eylül ayına oranla düştüğü kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

temmzu ayında dış ticaret açığı azaldı mı Haberi

temmzu ayında dış ticaret açığı azaldı mı



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan Temmuz 2014 Geçici Dış Ticaret İstatistikleri açıklandı. 


Buna göre,  ihracat temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 arttı ve 13 milyar 403 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemdeithalat yüzde 13,5 azalarak 19 milyar 863 milyon dolar oldu.


Temmuz ayında dış ticaret açığı yüzde 34,8 azaldı ve 6 milyar 460 milyon dolara geriledi. 


İhracatın ithalatı karşılama oranı ise geçen yılın temmuz ayında yüzde 56,9 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 67,5'e çıktı.


Almanya temmuzda en fazla ihracat yapılan ülke


AB'nin ihracattaki payı 2013 temmuz ayında yüzde 41,6 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 45 oldu. AB'ye yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 artarak, 6 milyar 36 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Almanya...