26 / 07 / 2024

tl cinsinden borçlanma

tl cinsinden borçlanma

Ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin yaptığı açıklamada dolar üzerinden borçlanmanın gelecek dönemde pahalı olacağını belirterek, "TL cinsinden borçlanmaya özen gösterin. Dolar cinsinden borçlanmayın." dedi.

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ve Haziran zamanında  569,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık olarak 599,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştireceği kaydedildi. 

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Emeklilikte dikkat çeken borçlanma detayı! Aman bunları gözden kaçırmayın! SSK, Bağ-Kur...

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşesinde borçlanmayla emeklilik konusuna ilişkin gelen soruları yanıtladı. İşte borçlanma ile ilgili detaylar...

130 şirket halka arz edildi, 93 milyar TL kaynak sağlandı!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Son üç yılda yapılan 130 şirketin halka arzında yaklaşık 93 milyar TL kaynak sağlandı. Aynı dönemde gerçekleşen yaklaşık 4 bin 500 borçlanma aracıyla 950 milyar TL kaynak sağlandı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

İlk 4 aylık dönemde 94 milyar TL yeni borç oluştu!

Merkezi yönetim brüt borç stoku 2023’ün ilk 4 aylık dönemde 408 milyar TL birden artarak 4.6 trilyon liraya çıktı. Yüksek riskli değişken faizli borçlar yüzde 17 oranında yükseldi.

Halkbank kesenin ağzını EYT’liler için açtı! 100 bin TL’ye kadar çekme imkânı!

EYT’den emekli olmak için eksik primlerini borçlanma yoluna gidenlere müjde Halkbank’tan geldi. Aylık 2 bin TL’den başlayan geri ödeme olanağı sunan banka, kredi çekme koşullarını da uygun hale getirdi. Peki EYT kredisine nasıl başvurabilirsiniz?

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

EYT için borçlanma hakkını kullanan 1.1 milyon kişi 4 günde 44 milyar TL borçlandı. Borç en geç 30 gün içinde kasaya gireceği için Hazine seçim öncesi devasa kaynağa kavuşacak.

EYT'de kritik borçlanma detayı! Bunları yapanlar ve 18 yaşından önce sigortalı olanlar hemen bakın! Peş peşe açıklandı..

EYT yasa teklifi pazartesi günü resmen Meclis'e sunulacak. EYT'de kritik borçlanma detayı! Bunları yapanlar dikkat! Peş peşe açıklandı...

Hazinede dev borçlanma! 2 ihalede toplam...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından organize edilen 2 ihalede 43 milyar 576,3 milyon TL borçlanmaya gitti.

Borçlanma yapan EYT'liye vergi iadesi olacak

EYT'de flaş gelişme yaşandı. EYT'liler borçlanma primlerinin bir kısmını vergi indirimi ile geri alabiliyor. İşte tüm detaylar...

SGK'da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT için mesai yapacak. Borçlanma başvurularıyla ilgili bir açıklama yapan kurum SGK merkezlerinin yeni yıldan önce yoğunluk nedeniyle ek işlem yapacağını duyurdu. İşte başvuru yapılacak saatler…

tl cinsinden borçlanma Haberi

tl cinsinden borçlanma


Ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, dolar üzerinden borçlanmanın gelecek dönemde pahalı olacağını belirterek, "TL cinsinden borçlanmaya özen gösterin. Dolar cinsinden borçlanmayın." önerisinde bulundu.


Tüm Kırtasiyeciler Derneğinden (TÜKİD) yapılan açıklamaya göre, TÜKİD ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile düzenlenen "İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarının dördüncü gününde "Ekonomi"başlıklı söyleşi yapıldı.


Bugüne kadarki büyüme modelinin dünyadan Türkiye’ye kaynak girişiyle gerçekleştiğini, bu modelin görevini tamamladığını söyleyen Ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, şunları kaydetti:


"Şimdi üretim ve ihracat odaklı yeni bir büyüme modeli üzerinde çalışmalarımızı tamamlamalıyız. İhracatçımızın verdiği mücadele takdire şayan. Tüm dünyada çok da parlak olmayan bir dönemde, Türkiye ihracatçısı ihracat yapıyor. Dünya ekonomisindeki küresel ihracat ortalaması yüzde 5 büyüdüğü dönemde Türkiye’de bu ivmeden yararlandı. O dönemde 60 bin ihracatçımızın yıllık ihracatı 162...