08 / 05 / 2024

toki anıt inşası

toki anıt inşası

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sarıkamış'ı Ruslardan geri almak için düzenlenen harekatta şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına Kazım Paşa Tepesi'ne 99 metre yüksekliğinde Şehitler Anıtı inşa edecek...

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden inşası için bahar ve yaz aylarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için düğmeye bastı.

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor!

Sel ve yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde meydana  çıkan hasarlar ortadan kaldırılıyor. Çalışmalar dahilinde TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor. 

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

toki anıt inşası Haberi

toki anıt inşası

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Sarıkamış'ı Ruslar'dan geri almak için düzenlenen harekatta şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına, Kazım Paşa Tepesi'nde 99 metrelik Şehitler Anıtı inşa edecek. 


İdare, Sarıkamış harekatının 100. yılında inşa edilecek anıt ile Sarıkamış tören alanı için ihale çalışmalarını başlattı.


Kars'ın Sarıkamış ilçesi Kazım Paşa Tepesi mevkisinde yapılacak Şehitler Anıtı, Selçuklu-Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlandı.


Anıtın cephelerinde, Türk mimari kültürünün önemli bir dönemi yansıtılacak. Anıtın ön cephesinde, Selçuklu ve Osmanlı motif ile desenlerinden oluşan giriş yer alacak. Yan cephelerde ise İstiklal Marşı ve Sarıkamış destanını anlatan kahramanlıkların izleri bulunacak.


Giriş bölümünün üzerinde, bronz kabartmalar yer alacak, Sarıkamış şehitlerinin temsili panoraması ve Türk bayrağı, doğal taşlarla işlenecek. Daha üst bölümler, beyaz burgulu mermer kabartma ve beyaz mermer sütundan oluşacak. 43...