16 / 05 / 2024

toki boş evler

toki boş evler

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi..

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

Bakan Tunç: Boş evini kiraya vermeyene ceza değil, teşvik verilebilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evler ile ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebileceğini belirtti. Bakan Tunç, bu konuda cezai yaptırımın en son düşünülecek şey olabileceğini söyledi.

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Kiradaki yüksek artışın nedeni bulundu: Hayalet evler!

Kiraya yüzde 25 zam sınırının getirilmesinden hoşlanmayan, tahliyeden korkan ve piyasanın yükselmesini bekleyen mülk sahipleri evlerini boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşları da kar satışı için evlerini kiralamıyor. Boş tutulan bu 'hayalet evler' ise yeni zamları tetikliyor.

TOKİ’den Yozgat Boğazlıyan’a 394 adet sosyal konut !

TOKİ Yozgat Boğazlıyan 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Yozgat Boğazlıyan'da kaç sosyal konut yapılacak? TOKİ Yozgat Boğazlıyan’da inşa edilecek ucuz evlerin fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Yozgat Boğazlıyan!

Seyrantepe 560 Konutları'ndaki boş evler sosyal konut yapılacak mı?

Kağıthane'de 2013'te bitirilip gecekondu tahliyeleri sonrası vatandaşların yerleştirildiği Seyrantepe 560 Konutları'ndaki 343 evin, 8 senedir kullanılmadığı öğrenildi. Bu konutların barınma krizinde öğrenciler gibi ucuz barınma ihtiyacı olanlar için sosyal konut yapılıp yapılmayacağı mevzuata bağlı.

İstanbul'da boş daireler hızla kiralanıyor!

İstanbul genelinde kira ücretleri yüzde 50 ile 80 arasında artış gösterdi. Boşanmalardaki artışlar ve yabancı göçmen sayısının artmasıyla kiralık evler kapış kapış kapılıyor. 

Uzaktan eğitim evleri boş bıraktı! Kiralık fiyatlar düştü!

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversitelerin yaklaşık 2 dönem kapalı kalması, üniversite şehirlerindeki emlak sektörünü de zora soktu. Salgın nedeniyle kiralık ev fiyatları ciddi oranda düşerken, normal dönemde aylar öncesinden kiralanan evler boş kaldı.

Öğrenci şehirlerinde evler boş kaldı, kiralar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle öğrenci evleri de boş kaldı...

Üniversiteler online oldu, İstanbul'da kiralık evler boş kaldı!

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile özellikle öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık evler boş kaldı. Türkiye genelinde öğrenciler tarafından her yıl 100-150 bine yakın ev kiralanırken, şimdi sadece İstanbul’da 50 bin evin kiralanamadığı ifade ediliyor. 

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut için başvuru heyecanı başladı. 

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut yarın satışa çıkıyor.

toki boş evler Haberi

toki boş evler

2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi.

Teklif ile, Toplu Konut İdaresinin atıl durumdaki konutlarının yerel yönetim birimlerince belirlenecek evsiz ve yoksul kişilerin barınma gereksinimlerini karşılamak üzere kullanılması amaçlanıyor.

Kanun değişikliği 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunun 2. Maddesine yeni bir bent eklenerek devlet tarafından evsiz ve yoksulların barınma ihtiyacının giderilmesi hedefleniyor.

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Madde 1- 2/3/1984 tarihli 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun 2. maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir:

f) Toplu Konut İdaresi atıl durumdaki TOKİ konutlarını yerel yönetimler tarafından tespit edilen evsizler ve yoksulların barınma ihtiyacını karşılamak için kullanır."

Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Hazine arsalarında yapılacak ibadethanelere ilişkin kanun teklifi!