05 / 05 / 2024

toki konutu kiraya verilir mi

toki konutu kiraya verilir mi

Tunceli'de TOKİ tarafından dar gelirliler için inşa edilen ancak hak sahiplerince kiraya verilen ya da amacına uygun kullanılmayan 47 konutun satış sözleşmesi feshedildi.

O ildeki 2 adet TOKİ konutu satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla ili, Menteşe ilçesinde yer alan iki adet konutu satıyor. Peki Muğla Menteşe'de yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir'de TOKİ tarafından inşa edilen 142 konut projesi tamamlandı. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan İstanbul'da kiralık 2 konut ve satılık 3 arsa fırsatı! 

İstanbul Anadolu Yakası Milli Emlak, Kadıköy'deki 2 konutu kiraya veriyor ve Sancaktepe, Kartal ile Tuzla'da yer alan 3 arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ konutu alanlar yaşadı! Vadelerde yüzde 50 indirim müjdesi geldi!

TOKİ’den konut alanlara çok sevinecekleri bir duyuru geldi. TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlara müjdeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi.

3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında kura çekilişleri son sürat devam ediyor. Bu esnada, “Hangi TOKİ evleri kiraya verilebilir, 3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?” soruları da yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler!

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

TOKİ evlerine dair kuralardan sonra sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle ödeme şekilleri ve TOKİ evlerinin kiraya verilip verilemeyeceği de sorgulanıyor. İşte “TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?” sorusunun detaylar!

Çankırı'da 9 TOKİ konutu için kuralar çekildi!

TOKİ tarafından Çankırı'da inşa edilen 384 konuttan 9'u için yeniden kura çekimi yapıldı. Kurada ismi çıkanlar yeni evlerine kavuştu.

120 bin TOKİ konutu hızla hayata geçirilecek!

Hidroelektrik Santrallerinin Toplu Açılış Töreni"ne videokonferansla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu yıl 120 bin TOKİ konutunu hızla hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz'' dedi.

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

TOKİ'den ucuz taksit oranlarıyla ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş TOKİ evlerinin kiralanıp kiralanamayacağını ya da satılıp satılmayacağını merak ediyor. Peki TOKİ evleri kiraya verilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Erciş Ulupamir Mahallesi'ne 201 TOKİ konutu yapılacak!

Van Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, TOKİ tarafından Ulupamir Mahallesi'nde 201 konut yapılacağını açıkladı.

500 TOKİ konutu 6 ayda tamamlanacak!

Arnavutluk’ta 2019’da yaşanan deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını verdiği 500 konutun inşaası için çalışmalara başlandı. Bakan Kurum, konutların 6 ay içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.

Konya’ya yeni 1000 adet TOKİ konutu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Çok ciddi başvurular aldık. 20 kat talep geldi. Konya'da 1000 konut için yeni talep toplamaya başlayacağız” diyerek, Konya’da yapılacak yeni Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları müjdesini verdi…

TOKİ konutları kiraya verilebilir mi? 

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutların hak sahipleri için düzenlenen çekilişler devam ediyor. TOKİ'den konut sahibi olanlar evlerini kiraya verebilir mi? 

toki konutu kiraya verilir mi Haberi

toki konutu kiraya verilir mi

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 yıl önce Tunceli'nin İnönü Mahallesi'nde inşa edilen konutlar dar gelirliler için yapılmıştı. Ancak hak sahiplerince kiraya verilen ya da amacına uygun kullanılmayan 47 adet TOKİ konutu, satış sözleşmesi feshedilerek 14'ü kiracı olan yeni hak sahiplerine verildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tunceli Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kura çekiminde konuşma yaptı. Konuşmada, devletin, söz konusu konutları ihtiyaç sahipleri otursun diye yaptırdığını vurguladı. Açıklamada kura sonucu dairelerden 33'ünün yeni sahiplerine, 14'ünün de içinde kiracı olarak oturanlara teslim edildiği belirtildi.



Sonel, şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlarımız çok ciddi ve titiz bir çalışma yaptılar. Bazı...