09 / 05 / 2024

toplanma alanları istanbul

toplanma alanları istanbul

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın" dedi.

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

İBB, İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanları kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminalinde yer alan ticari alanları işletmeye verecek. Söz konusu ihale 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Kanal İstanbul Projesi'nde konut alanları artırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar ile Kanal İstanbul imar planları askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda projede konut alanları artırıldı. 

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." dedi.

İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,60 metrekareye çıktığını söyledi.

Toplanma alanları yeniden belirlenmeli!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odasının üyelerinden oluşan heyetler İzmir'de zarar gören sağlık kurumları ve yaşam alanlarındaki tahribatlarla ilgili incelemeler yaptı ve tespitlerde bulundu. TTB Merkez Konseyi tarafından hazırlanan birinci ay ön değerlendirme raporu yayınlandı

toplanma alanları istanbul Haberi

toplanma alanları istanbul

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "1999 yılından itibaren toplanan vergiler, deprem toplanma alanları kime peşkeş çekilmiştir araştıralım, soruşturalım.'' şeklinde konuştu.

Tekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, depremle ilgili önlemler ile imar uygulamaları konusunda değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 17 Ağustos depreminden sonra ülkede hem maddi hem manevi büyük hasar yaşandığını anlatan Tekin, deprem sonrası Ulusal Deprem Konseyi oluşturulduğunu, deprem vergisi toplanmaya başlandığını ve acil toplanma alanlarıyla ilgili bir düzenleme yapıldığını hatırlattı.

"Konseyin ortadan kaldırıldığını, toplanan vergilerin nereye harcandığının bilinmediğini ve acil toplanma alanlarının rant amaçlı kullanıldığını" iddia eden Tekin, özellikle İstanbul'da sonradan inşa edilen büyük AVM'lerin tamamının deprem toplanma alanlarına yapıldığını anlattı.

FETÖ'yle ilgili tartışmaların sürdüğünü anlatan Tekin, elindeki fotoğrafı gösterip, "FETÖ'nün gazetesinin yerinin bir deprem toplanma alanı olduğunu biliyor muydunuz?"...