21 / 05 / 2024

toya yapı Artırılmış Gerçeklik teknolojisi

toya yapı Artırılmış Gerçeklik teknolojisi

Toya Yapı, Türkiye inşaat sektöründe ilk kez uygulanacak bir teknolojiye imza attı. Şirket, yeni yazılım teknolojisi 'Artırılmış Gerçeklik' ile Toya Moda projesinin tüm detaylarını proje hakkında bilgi almak isteyenlerin gözü önüne getiriyor.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor! Antalya'daki dev otele milyonluk havuzlu villalar yapılacak!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait olan Antalya'daki Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor. Yapılacak olan kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar inşa edilecek.

Geleceğin pazarlama trendi: Sanal ve artırılmış gerçeklik!

Sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleriyle yapılan marketing faaliyetleri her geçen gün artıyor. Kısa süre içerisinde kalmayı düşündüğümüz otel odasını bu gözlüklerle oradaymış gibi görebilecek, hatta eşyalara dokunabileceğiz!

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Ev sahipleri ve kiracıların arasındaki en büyük anlaşmazlık kira artış oranlarında yaşanıyor. Ancak ev sahipleri kiracılarına istedikleri oranda zam yapma hakkına sahip değiller. Peki, Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Yeşil Yapı çıkarılmış sermayesini artırıyor!

Yeşil Yapı'nın 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanında olmak koşuluyla, toplam 232 milyon 707 bin 815 TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılmasına karar verildi. 

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

TOGG gelişmeye devam ediyor! Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu...

Yerli otomobil TOGG gelişmeye devam ediyor. Otomobil araştırmalarında TOOG'un bilinmeyen özelliği ortaya çıktı. Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu. Artık tüm bilgiler otomobilin ön camına yansıtılacak. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

toya yapı Artırılmış Gerçeklik teknolojisi Haberi

toya yapı Artırılmış Gerçeklik teknolojisi

Toya Yapı, Türkiye inşaat sektöründe ilk kez uygulanacak bir teknolojiye imza attı. Şirket, yeni yazılım teknolojisi 'Artırılmış Gerçeklik' ile Toya Moda projesinin tüm detaylarını proje hakkında bilgi almak isteyenlerin gözü önüne getiriyor. Tabii, tablet ve akıllı telefonlar aracılığıyla. Böylece gerçek dünya ile sanal dünya bir araya getirilerek, kullanıcılara interaktif bir deneyim sağlanacak. 


439 KONUT VAR 

Tabletler ve akıllı telefonlarda özel yazılım uygulamalar aracılığı ile hayata geçen Artırılmış Gerçeklik teknolojisi istenilen görselleri, videoları ve materyalleri daha gerçek ve tüm boyutları ile gösteriyor. Cihazların kamerasıyla daha önce uygulamaya tanımlanan resim ve videolar ile Toya Moda projesine yönelik görsel ve detaylar kullanıcının bilgisine sunuluyor. 4 blokta toplam 439 konut ve 30'a yakın mağazadan oluşan projede stüdyodan 3+1'e kadar daire seçenekleri...