01 / 05 / 2024

Troya hazinelerinin yurda dönmesi için müze

Troya hazinelerinin yurda dönmesi için müze

Çanakkale'de, 5 bin yıllık geçmişi bulunan Troya Antik Kenti'nde geçen yıl yapımına başlanan müzenin tamamlanmasıyla, bazı Avrupa ülkeleri ve özellikle Rusya'daki "Troya hazineleri"nin yurda getirilmesi çalışmaları hızlandırılacak.

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurtta etkili olan yağışlı hava dalgası günlerce sağanak yağış bırakmaya devam edeceği kaydedildi. Buna göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarında ise hissedilir derecede azalacak, hafta sonu hava kışı hissettirecek. İşte haberin ayrıntıları...

AFAD'dan son dakika uyarısı! 72 kente kar yağışı geliyor...

Meteoroloji'den gelen peş peşe uyarıların arkasından yağışlı hava yurda etkisini sürdürmeye başladı. Buna göre, AFAD 41 il için turuncu, 31 il için de sarı kodlu uyarı yaparken yurdun bazı bölgelerinde de mevsimin ilk kar yağışı etkili olmaya başladı. İşte haberin ayrıntıları...

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

Troya ve Assos tünelleri bugün hizmete girdi. Bu tünel sayesinde 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi. İşte detaylar!

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Troya Yapı Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Troya Yapı Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Kadıköy'de Süheyla Şenyurt tarafından kuruldu.

Buğday'da korkulan oldu: Hastalık çıktı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Toprak Mahsülleri Ofisi 10 Ağustos'a kadar yurt dışından 480 bin ton buğday ithal edecek. Söz konusu buğdaylar iki parti halinde yurda girecek. Öte yandan Hinditan'dan ithal edilen buğdaylarda hastalık çıktığı iddia edildi. Bakanlık iddiayı doğruladı. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Acıbadem'de ruhsatsız yurda direnen muhtarlığın tahliyesi istendi!

İstanbul Acıbadem'de Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na tahsis edilen araziye inşa edilen kaçak yurt inşaatı için muhtarlık ve mahalle sakinleri senelerdir direniyor. Üsküdar Belediyesi'nden muhtarlığa gelen son tebligatla yeni bir yer gösterilmeden muhtarlık binasının tahliyesi talep edildi.

Schliemann’ın evi müzeye dönüşüyor!

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı olan Çıplak köyünde Troya antik kentini yağmalayan Schliemann’ın 10 yıllık evi müzeye dönüştürülüyor.

Çöp dönüşüm firmaları arazileri kiralayıp kaçtı! 

Çöp dönüşüm firmaları yurt dışından getirdiği çöpleri dönüştürmek için yurda sokuyor. Firmalar vatandaşların depolarını ve arazilerini çöp için kiraladı. Yüksek kira ödeyeceğini beyan eden firmalar çöpleri almaya gelmedi. 

En ucuz öğrenci evi Avcılar'da! 

Yurda yerleşemeyen üniversite öğrencilerini kiralık ev telaşı sardı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir gibi illerde 1+1 evler için en düşük kira bedeli 700 TL. 

Troya hazinelerinin yurda dönmesi için müze Haberi

Troya hazinelerinin yurda dönmesi için müze

Merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan, her yıl 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği antik kentteki Troya Müzesi'nin inşasının gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 


Kültür ve Turizm Bakanlığınca yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına geçen yıl başlanan Troya Müzesi inşaatının büyük bölümü tamamlandı.


Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak yapı, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak.


Troya Ören Yeri ve Çanakkale'deki diğer arkeolojik alanlardaki kazılarda bulunan eserlerin de çağdaş müzecilik anlayışıyla sergileneceği yapının inşasının gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.


UNESCO tarafından 1998'de "Dünya Kültür Mirası Listesi"ne dahil edilen, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nin önemi, müze projesi tamamlandığında artacak.


Homeros'un destanı İlyada'daki "Truva Savaşı'nın yapıldığı yer" olarak da bilinen antik kentteki müzenin tamamlanmasıyla, yıllık...