07 / 05 / 2024

Turizm açısından kiralanan evler

Turizm açısından kiralanan evler

Konutların turizm amaçlı kiralanmasında vergi kaybı üzerine yeni kural konuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı taslağında, turizm amaçlı kiralanan evlerin devleti mali açıdan ciddi zarara uğrattığı belirtildi.

LPG'ye gece yarısından itibaren indirim geliyor! 

LPG'nin litre fiyatında gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 64 kuruşluk indirim beklendiği açıklandı. Petrol fiyatlarından yaşanan dalgalanmalar ile Dolar ve TL'de yaşanan dalgalı seyir akaryakıt fiyatları üzerinde çok etkili oluyor. 

Uzman isim tek tek açıkladı: Bu faylar tehlikeli! Son dakika deprem uyarısı! 

Elazığ'da 30 Mart'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, önemli açıklamalarda bulundu ve bazı noktalara deprem riski açısından dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: Deprem açısından Doğu Anadolu'daki en çekinceli 3 yer! SON DAKİKA!

Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X sosyal medya hesabından üç noktaya dikkat çekti. İşte Ercan'ın o açıklaması ve yorumlar...

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Türkiye’nin en kalabalık mahallesi açıklandı: Nüfus açısından 4 şehirden daha büyük! 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nin nüfusu, son 10 senede gelişen kentleşmenin yanı sıra verimli tarım arazilerinin de imara açılmasıyla beraber hızla yükseldi. İşte ayrıntılar...

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

Uzun yolculukta güvenli sürüş nasıl sağlanır? Kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkanlar bunlara dikkat!

Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Bayram tatilinde kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkmayı planlayanların sürüş güvenliği ve rahatlığı açısından uyması gereken önemli kurallar var.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Performans arayanlar Ford Focus'a yöneliyor! Rekabeti sevenler Focus'un Mayıs fiyatları haberimizde 

Ford Focus'un en belirgin özelliği, sürüş keyfi ve dinamizmi ile öne çıkmasıdır. Focus, sürüş keyfi ve performans açısından diğer C segmenti araçlara göre daha iyi bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Peki 03 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Turizm açısından kiralanan evler Haberi

Turizm açısından kiralanan evler

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı taslağında, turizm amaçlı kiralanan evlerin devleti mali açıdan ciddi zarara uğrattığı belirterek, “Bu tür faaliyetlerin yasal mevzuat çerçevesine alınması yönünde düzenleme yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır” denildi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı hazırladı. Hazırlanan taslak, ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunuldu. Taslak ile sadece seyahat acenteleri ve tur operatörleri tarafından yerine getirilebilecek hizmetler belirlendi. Buna göre, ‘yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama faaliyetlerini yürütme’ yetkisi, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine verildi.




‘YAZLIK BİR NEVİ SEKTÖR’

Taslağın gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı: “Münhasır hizmetler başlığı altında getirilen önemli bir düzenleme de yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama...