08 / 08 / 2024

Türk Lirası ile ihracat yüzde kaç arttı

Türk Lirası ile ihracat yüzde kaç arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, ocak-mart dönemindeki ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8 artarak 40 milyar 274 milyon 721 bin dolara yükseldi.

Dolar borcu olanlar için emsal karar geldi! Kur borçları borç olduğu dönemden hesaplanacak...

Yargıtay’dan döviz borçları ile ilgili olarak emsal karar duyurdu. Yargıtay emsal bir karar verdi. Döviz borçları için açılan davalarda icra takibi tarihindeki kur üzerinden hesaplama yapılacak, borç Türk lirası ile ödeneceği kaydedildi.

İstanbul Planlama Ajansı açıkladı! İstanbul’da yaşamanın maliyeti haziranda aylık 63.524 Türk Lirası.

İBB'ye bağlı İPA’nın haziran ayına ilişkin ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nı açıkladı. Bu kapsamda İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 79,5 oranında artarak, 63.524 Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Son bir ayda araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş hızlandı!

Altın ve para piyasaı uzmanı İslam Memiş, son bir ayda Türk lirasına ciddi geçiş olduğunu açıkladı. Vatandaşların çoğu araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş yaptığını belirtti.

Deprem çalışmaları için 2 trilyon Türk lirası kaynak ayrıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Son 2 senede sadece, 2023-2024 senelerinde merkezi idareden deprem çalışmaları için ayırdığımız kaynak yaklaşık 2 trilyon Türk lirası, çok büyük kaynakları bu anlamda seferber etmiş durumdayız."

Ankara'daki dev ihale sonuçlandı! En yüksek teklifi 7.5 milyar TL ile Gamador İnşaat verdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB), başkent Ankara'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif, 7 milyar 500 milyon Türk Lirası ile Gamador İnşaat tarafından verildi.

Kredi kartından nakit çekimi faiz çarptı! İki aylık düşüş oranı yüzde 57,8'i buldu!

Yerel seçimler öncesinde 121,7 milyar Türk Lirası ile rekor kıran kredi kartından nakit çekim tutarı, limit ve faiz önlemleri sonrasında Nisan ayında 51,3 milyar Türk Lirası'na kadar geriledi.

Kızılay açıkladı! Türk Kızılay'ın vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı!

Kurban bedelleri bu yıl, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz tarafından yurt içi 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışında ise 4 bin 300 Türk Lirası olarak kaydedildi. 

S&P’den dolar tahmini! 2025'te dolar kaç Türk Lirası olacak?

S&P Global ekonomideki kademeli dengelenme ile beraber Türk bankalarındaki dengesizliklerin terse dönmesi beklediğini ifade etti. Bu doğrultuda, S&P'nin yayınladığı notta ayrıca dolar/TL tahminine de yer verildiği belirtildi.

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart 2024 haftası itibarıyla 262,2 milyar Türk Lirası ile rekor seviyelere ulaştı.

Bakanlık açıkladı! Çiftçiye şubat sonu 200 milyon TL ödenek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şubat ayı ödenek ile ilgili açıklama yaptı. Bu süreçte, üreticilere farklı destek ödemeleri ile ilgili olarak açıklamalarda peş peşe yapıldı. O kişilere 200 milyon TÜrk Lirası ile 320 milyon TÜrk Lirası arasında ödenek sağlanacağı duyuruldu.

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

Türk Lirası ile ihracat yüzde kaç arttı Haberi

Türk Lirası ile ihracat yüzde kaç arttı


Yılın ilk çeyreğinde Türk Lirası cinsinden ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüze 32 artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, ocak-mart dönemindeki ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8 artarak 40 milyar 274 milyon 721 bin dolara yükseldi.  


Önceki senenin ilk 3 ayında 1 milyar 118 milyon 402 bin dolar olan Türk Lirası karşılığı ihracat da bu yılın aynı döneminde yüzde 32 artarak 1 milyar 479 milyon 823 bin dolara çıktı.  


Türk Lirası ile dış satımın payı yüzde 3,6 hesaplandı. 


Yılın ilk çeyreğindeki ihracatın yüzde 49,5'ini kapsayan 19 milyar 944 milyon 119 bin dolarlık kısmı Amerikan Doları, yüzde 43'ünü kapsayan 17 milyar 364 milyon 410 bin dolarlık kısmı da euro ile gerçekleştirildi.  


Sterlin,...