01 / 05 / 2024

Türk turizmciler dünyaya açılıyor

Türk turizmciler dünyaya açılıyor

Türk turizmcilerin son dönemdeki politikası, riskleri bölmek üzere yurtdışına açılmak oldu. Rixos'tan Limak'a, Irak'tan Maldivler'e kadar 22 turizm grubunun farklı coğrafyalarda halen 50 oteli bulunuyor.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!

Katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk okula dönüş kampanyası düzenledi. Kuveyt Türk müşterileri, Sağlam Kart ile yaptıkları eğitim, giyim ve e-ticaret harcamalarında 1000 TL’ye varan Altın Puan kazanabiliyor.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

Türkçimento: Dünyanın en ucuz çimentosu Türkiye'de!

Türkçimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, çimento sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Türk müteahhitlere Libya fırsatı!

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Başkanı Abdülkadir Akkuş, MARİŞ üyelerinin en çok ihracat yaptığı pazarların sırasıyla Irak, Cezayir ve Libya olduğuna dikkat çekerek, "Türk iş dünyasını da Libya'ya yatırıma davet ediyoruz." diye konuştu.

Türk markalarından yurt dışı atağı!

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurtdışına odaklandı. 

Türk-İş: Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652 lira!

Türk-İş’in araştırmalarına göre Ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı ise 8 bin 638 lira oldu. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 3 bin 222 lira olarak hesaplandı.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk bankaları dövizde Merkez Bankası'na bağımlı hale geldi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının yarısından fazlasının döviz likiditesinin yeterli fakat ağırlıklı olarak Merkez Bankası swaplarından (ödünç para, takas) oluştuğuna dikkat çekti.

Türk turizmciler dünyaya açılıyor Haberi

Türk turizmciler dünyaya açılıyor

Türkiye, Akdeniz Çanağı’nın en hızlı büyüyen turizm ülkesiyken terör olayları ve bölgedeki savaş nedeniyle son üç yılda ciddi kan kaybetti. Ancak Türk turizmcilerin en bilinen özellikleri krizleri fırsata çevirebilme yetenekleri.


Yurtiçinde çıkış kapısı bulamayan Türk turizmciler de edindikleri deneyimleri yurtdışına taşamaya başladılar. Böylece riski bölen turizmciler uluslararası marka olma konusunda da adım atmış oluyorlar.


"Türk turizmciler yurt dışıyla riski dağıtıyorlar"

Yaptığımız araştırma kapsamında Doğuş Koç ve Dedeman'dan Elite World Hotels'e kadar 22 yerli turizm grubunun ve yatırımcının ABD'den Rusya'ya, Irak tan Malpler'e kadar dünyanın birçok ülkesinde 50 otel yatırımı bulunduğu sonucuna ulaştık. Bu grupların önümüzdeki dönemde planlanan ve yatırımına başlanan 15 oteliyle birlikte bu sayı 65'e ulaşacak.


Rixos, Dedeman, Divan, Princess gibi markalar Türkiye'de geliştirdikleri turizm tecrübelerini son yıllarda yurtdışına taşımaya başladı. Artık...