02 / 05 / 2024

türkiye abd

türkiye abd

Son dönemde Türkiye ekonomisinde yaşanan daralma, yüksek enflasyon ve kriz ortamı iş dünyası ve AK Parti'yi yeni arayışlara yönlendirdi.

ABD 500 milyon dolara rüzgar türbini fabrikası kuracak!

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi başladı. Enerji Bakanı Taner Yıldız ile ABD 'li meslektaşı Ernest Moniz arasında "Rüzgâr Enerjisinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

YouTube Premium fiyatlarına ABD'de zam yapıldı. 11,99 dolar olan bireysel aboneliğin fiyatı 13,99 dolara yükseldi. Peki Türkiye'de de YouTube Premium fiyatlarına zam gelecek mi? 

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi, dünyanın da gündeminden düşmüyor. Bilim insanları bu konuda peş peşe açıklamalar yaparken, son uyarı ABD’li ünlü bir uzmandan geldi ve bu bilim insanı Türkiye’yi neden uyardı?

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

TOGG Türkiye, ABD ve Brezilya'da TT oldu!

Türkiye'nin gururu yerli ve milli aracı Togg dün ilk kez bizzat Cumhurbaşkanı tarafından banttan indirildi.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

ABD'li dev yatırım bankasından flaş Türkiye açıklaması!

ABD’li dev yatırım bankası olan JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı.. İşte flaş Türkiye açıklaması...

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

Türkiye'de konut alan ABD uyrukluların sayısı 8 ayda 3.5 kat arttı!

Türkiye'den konut alan ABD uyrukluların sayısı bu yılın ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıkarak 871 oldu.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

türkiye abd Haberi

türkiye abd

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin aşılması ve ülkeye yeni ticari alanlar açmak adına çalışmalarını hızlandıran hükümet ABD'ye iş adamları ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet gönderdi. Bugün ABD'de ilk temaslarını gerçekleştiren Türk heyeti başkent Washington'da ABD Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti.

HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin daralan iç pazarı ve sıkışan ekonomisi için önemli bir adım olarak görülen temaslarda ana hedef 100 milyar dolarlık hacme sahip ticari bağlantılar kurmak. Belirlenen hedef çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda gerçekleştirilen ziyarette sürpriz isimler yer alıyor.

HEYETTE KİMLER VAR?

Türkiye'den ABD'ye giden heyette Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir, TİM Başkan Vekili Başaran Bayrak,...