27 / 04 / 2024

türkiye avm sıralaması

türkiye avm sıralaması

Türkiye genelinde AVM arzı, dört yeni AVM açılışı ile 347 merkezde 10,17 milyon metrekareye ulaştı. Türkiye genelinde 1.000 kişi başına düşen AVM arzı 133 m2/1.000 kişi olarak kaydedildi.

Türkiye, AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Türkiye yeni AVM açmada Avrupa ikincisi!

Küresel gayrimenkul danışmanı Cushman & Wakefield tarafından yayınlanan son Avrupa Alışveriş Merkezleri Gelişme Raporu’na göre Türkiye 2013'ün ilk yarısında Avrupa'da en çok yeni alışveriş merkezi açan ikinci ülke oldu...

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz. O ülkeden yola çıktı Türkiye'ye geliyor duyanlar şaşkına döndü

Türkiye'de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarının artmasının ardından vatandaşlar uygun fiyata araç araştırmaya başladı. 300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz işte detaylar...

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

380 bin TL'lik yeni Renault Clio Türkiye'de; Sıfır km'de ucuz otomobil almak isteyenler acele etsin

Hem fiyat hem de yakıt tüketimi bakımından öne çık Renault Clio Türkiye'de oldukça ilgi gören modellerin başında geliyor. Renault Clio yeni versiyonuyla satışa çıkmaya hazırlanıyor. İşte sadece 380 bin TL’ye satılacak olan Renault Clio modelinin ayrıntıları...

300 bin TL'ye elektrikli otomobil satıyorlar! O markadan Türkiye'de sürpriz çıkış! Bu çılgınlık kaçmaz!

Nisan ayının gelmesiyle birlikte sıfır km'de otomobil pazarı bir nebze olsun hareketlilik kazandı. 300 bin TL'lik en ucuz elektrikli otomobilde Türkiye'de satışa çıktı. İşte detaylar...

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın toplamaya devam ediyor. Ağustos ayında altın rezervlerinin yükseldiğini paylaşan Merkez Bankası'ndan rekor rakam geldi...

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayının son günlerinde gördü. Türkiye’nin kredi notu 664 baz puana geriledi.

türkiye avm sıralaması Haberi

türkiye avm sıralaması

Türkiye genelinde AVM arzı, dört yeni AVM açılışı ile 347 merkezde 10,17 milyon m2’ye ulaştı. Ankara’da toplam arz değişmezken, İstanbul ve Afyon’da sırasıyla 279 m2/1.000 kişi ve 121 m2/1.000’ye ulaştı. Türkiye genelinde 1.000 kişi başına düşen AVM arzı 133 m2/1.000 kişi olarak kaydedildi.



Bu çeyrekte İstanbul 3 yeni AVM açılışına ev sahipliği yaptı; Viaport Venezia (68.000 m2), Viaport Marin (30.000 m2), Atlas Park (53.000 m2). Ayrıca, Afyonkarahisar’da şehrin en büyük AVM’si Afyon Park (45.000 m2) açıldı.


Devam Eden Projeler ve Beklentiler

Toplam AVM arzının gelecek 4 yıl içinde 13,5 milyon m2’ye erişmesi bekleniyor. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’deki inşaat ya da planlama halindeki projeler gelecek AVM arzının %80’ini oluştururken, Kocaeli, Isparta ve Erzurum gelecek AVM arzı bakımından öne çıkan diğer kentler...