09 / 05 / 2024

türkiye enerji sistemleri

türkiye enerji sistemleri

Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Öğütçü, “ Türkiye’ nin enerji aktörü olması için enerji diplomasisine ihtiyacı var; Anadolu Ajansı enerji haberciliğindeki girişimleriyle bunu yapmış " dedi...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle fabrikalar kapanıyor. Kağıt-ambalaj, kimyevi ürünler ve demir-çelik-alüminyum siparişlerinin ise Türkiye’ye kayması beklenirken ihracatta da yüzde 20 artış bekleniyor.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Ortak Yenilenebilir Enerji Sistemleri Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Ortak Yenilenebilir Enerji Sistemleri Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aysun Aksoy tarafından kuruldu.

Hılıfe İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma Enerji Sistemleri İthalat İhr.San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Hılıfe İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma Enerji Sistemleri İthalat İhr.San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Fadı Bawadkjı ve M. Issam Bawadkjı ortaklığında kuruldu.

Eas Enerji Sistemleri Elektrik Taahhüt Otomasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eas Enerji Sistemleri Elektrik Taahhüt Otomasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erşan Adıman tarafından kuruldu.

Türkiye'de enerji birikiyor! Saatli bomba gibi!

Doç. Dr. Bülent Özmen, "Türkiye'nin bir yerlerinde gerilim birikiyor, enerji birikiyor. Bunlar saatli bomba gibi patlayacağı zamanı bekliyor. Yani Türkiye'de bir gerilim birikmesi var" dedi...

İsel Enerji Sistemleri Elektrik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsel Enerji Sistemleri Elektrik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmet Türkeli tarafından kuruldu.

türkiye enerji sistemleri Haberi

türkiye enerji sistemleri

Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Öğütçü, “Türkiye’nin enerji aktörü olması için enerji diplomasisine ihtiyacı var; Anadolu Ajansı enerji haberciliğindeki girişimleriyle bunu yapmış" dedi.



Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü, Kuzey Irak'ın petrol satışına ABD ve Bağdat'tan eskisi kadar güçlü muhalefet gelmeyeceğini ileri sürdü.


Boğaziçi Enerji Kulübünün (The Bosphorus Energy Club), "Oyun Değiştiriciler: Enerji, Yatırım ve Jeopolitik" başlıklı toplantısını, yarın İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirecek. Geçen sene kurulan kulübün ikinci toplantısı olan organizasyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla açılacak ve oturumlara ABD, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Afganistan, Yemen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Yunanistan, Ürdün ve Kosova'dan hükümet, özel sektör temsilcileri ve kanaat önderleri katılacak.


Öğütçü, toplantı öncesi Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Sonbaharda yapılması planlanan yıllık...