01 / 05 / 2024

türkiye ırak ilişkisi

türkiye ırak ilişkisi

Dünyada Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşen Türk müteahhitler Irak'ı yeniden inşa etmeye hazırlanıyor. Türk müteahhitler, 90 milyar doları bulan yeniden imar çalışmalarından pay alacak.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçeler hangileri?

TÜİK tarafından açıklanan son veriler kapsamında Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçeleri belli oldu. İstanbul'dan 3 ilçe birçok eli geride bırakarak listedeki yerini de aldı.

Türkiye'nin dolar zengini ili belli oldu! Görünce çok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Türkiye'de döviz mevduatının en yüksek olduğu iller açıklandı. Türkiye'de dolar zengini ili belli oldu! Görünce şok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu...

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye'ye ilişkin olarak paylaştıkları raporda enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ederek 14 puan yükseltti. Dolar için de 31 TL'yi öngördü.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de bir ilk! Samsung seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti fırsatı!

Türkiye'de bir il gerçekleşti. Samsung seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti fırsatı kampanyasını duyurdu. İşte detaylar...

Moody's Türkiye’nin bu seneye ilişkin büyüme tahminini güncelledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,5'ten yüzde 5,3’e yükseltildiğini bildirdi.

Türkiye'nin otomobil zengini ili belli oldu! Bakın bir ailede kaç tane otomobil bulunuyor?

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla kaç kişinin yaşadığı ve bu insanların kaçar tane arabaya sahip olduğu açıklandı. Bakın Türkiye'nin otomobil bakımından en zengin ili hangisi, otomobil fakiri ili hangisi? Gözler İstanbul'a çevrilmişken açıklanan veri şaşırttı.

türkiye ırak ilişkisi Haberi

türkiye ırak ilişkisi

Dünyada Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşen Türk müteahhitler, terör örgütü DAEŞ ile savaşta büyük bir yıkımla yüz yüze kalan Irak’ın yeniden imarı için hazırlanıyor. 

Bu kapsamda Türk müteahhitler Bağdat’a çıkarma yaparak önemli işbirliği anlaşmalarına imza attı. Yapılan anlaşma çerçevesinde Türk müteahhitler, 90 milyar doları bulan yeniden imar çalışmalarından pay alacak. 

Türk müteahhitler terör nedeniyle bir süre ara verdiği Irak’ta bugüne kadar 26 milyar dolarlık iş yapmıştı. Türk şirketlerin tüm dünyada bugüne kadar yaptığı iş tutarı ise 380 milyar doları buluyor. NTV'de yer alan habere göre; Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, katıldığı canlı yayında sorulara cevap verdi.

Türk müteahhitleri Irak'ta nasıl rol alabilir?

Türk müteahhitleri dünyaca 123 ülkede iş yapıyor. Ancak Irak Türkiye'ye en çok geri dönüş veren ülke oldu. Diyelim ki...