29 / 04 / 2024

türkiyede iş kazalarında ölüm oranı

türkiyede iş kazalarında ölüm oranı

İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik sayısında belirgin artış olduğu belirtilen "Ulusal işçi Sağlığı ve iş Güvenliği Kongresi sonuç bildirgesinde ölüm sayısının 2004'te 543 iken 2013te bin 360'a, 2014'te bin 886'ya yükseldiği vurgulandı.

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Ulusal Süt Konseyi toplantısında fiyat belirsizliği devam ediyor

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatının artırılmaması üzerine yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Üreticiler, maliyetlerin artması ve destek taleplerini iletmek için toplantıya katıldı. Konsey, tüm tarafların görüşlerini dinleyerek bir rapor hazırlayacak.

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Başkan Tüfekçi'den korkutan açıklama: 'Et fiyatları hafta sonu 250 TL'yi görecek!'

Türkiye’de et fiyatlarındaki artış sürerken, geçen hafta 220 lira civarında olan et fiyatları 240 liraya yükseldi. Fiyatların bu hafta sonunda 250’yı bulması bekleniyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, fiyatlardaki artışın süreceğini söyledi.

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! İşte 16 Ekim 2022 Taşıt kredisi hesaplama!    

Araç alacak vatandaşlar taşıt kredisi hakkında ayrıntıları araştırıyor. Taşıt kredi faiz oranlarını belli oldu. Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! İşte 16 Ekim 2022 Taşıt kredisi hesaplama!    

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

O kişiler daha ucuz akaryakıt almak için başka ülkeye gidiyorlar! Böyle bir şey görülmedi

Belçika ile Fransa arasında akaryakıt ücretlerinde litrede 30 sent ve 50 sentlik farklar sebebi ile Belçikalılar araçlarına yakıtı. Belçikalılar daha ucuza akaryakıt almak için artık Fransa'ya gidiyorlar. İşte detaylar…

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Almanya, Türk işçi alımına başladı. Almanya havalimanlarında çalışacak personel aranıyor. İşte merak edilen detaylar!

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

Avrupa ülkelerinden iş ilanları gelmeye devam ediyor. Bu kez Almanya 27 bin liraya Türk işçi alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Türk-İş'ten açıklama geldi

Türk-İş, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam için engel bulunmadığı söyledi. Birleşik Kamu İş Konferadasyonu ise asgari ücret için rakam verdi.

türkiyede iş kazalarında ölüm oranı Haberi

türkiyede iş kazalarında ölüm oranı

İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik sayısında belirgin artış olduğu belirtilen "Ulusal işçi Sağlığı ve iş Güvenliği Kongresi sonuç bildirgesinde ölüm sayısının 2004'te 543 iken 2013te bin 360'a, 2014te bin 886'ya yükseldiği vurgulandı.. 


TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından 16-18 Nisan'da Adana'da düzenlenen "8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İs Güvenliği Kongresi'nin sonuç bildirgesi açıklandı.


TMMOB Makine Mühendisleri Adana Şubesi'nin yazılı açıklamasında, kongrede 53 sözlü, 68 poster bildirisi sunulduğu, 31 oturum yapıldığı ve bin 521 kişinin organizasyona katıldığı belirtildi.Kongrenin sonuç bildirgesinde, şunlar kaydedildi: "Türkiye, her 100 bin çalışan başına düşen ölümlü iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. 

İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik sayısında belirgin artış söz konusu. İş kazası sonucu ölüm sayısı 2004'te 543 iken 2013'te bin 360'a, 2014'te bin...