07 / 05 / 2024

türkiyede şehirlerin deprem riskleri

türkiyede şehirlerin deprem riskleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili konuştu. Karaaslan, enkaz altından yaralı kurtarmanın disiplin ve profesyonellik işi olduğunu belirtti ve "Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeliyiz" dedi...

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Tıp doktorundan deprem profesörlerine ağır suçlama!

Deprem açıklamaları yurt genelinde süren sarsıntılar nedeniyle gündemde yer almaya devam ediyor. Peş peşe gelen yorumlar kimi zaman tepkilere neden olurken kimi zaman bu tepkiler suçlamalara dönüşüyor. İşte bu suçlamalardan biri de tıp doktorundan geldi....

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Deprem beklenen kentlerde bu asla yapılmamalı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medyada sıkça deprem uyarıları ve tavsiyeleri paylaşan bir isim olarak dikkat çekiyor. Son ABD depremini örnek göstererek, Tüysüz çarpıcı bir hatırlatmada bulundu. İşte, Okan Tüysüz'ün depremle ilgili yorumları...

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, olası Marmara depremi de gündem oldu. Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.

türkiyede şehirlerin deprem riskleri Haberi

türkiyede şehirlerin deprem riskleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, öğrencilerle Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti. Karaaslan, "Sellerin, heyelanların ve benzeri doğa olaylarının gerçekleşmesi ihtimalinden yola çıkarak, şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi alan Karaaslan, enkaz altından yaralı kurtarmanın disiplin ve profesyonellik işi olduğunu belirtti. 

AFAD'ın tüm afetlerde vatandaşın önce can, sonra mal güvenliğini sağlayan Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Karaaslan, "AFAD, afetlerde gönüllü görev yapmak isteyen vatandaşlara da eğitim veriyor. Her yaş grubundan vatandaşlarımızı e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmak için başvuruda bulunmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Elazığ ve Malatya'daki depremde vatandaşların yarasının olayın ilk gününden itibaren sarılmaya başlandığını vurgulayan Karaaslan,...