17 / 05 / 2024

türkiyede yapılan operasyonların sebebi nedir

türkiyede yapılan operasyonların sebebi nedir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki temasları çerçevesinde yaptığı konuşmada, "Yükselen, güçlenen bir Türkiye var, bu birilerini rahatsız ediyor. İşte bu oyunu bozduğumuz için bu adımlar atıldı." dedi...

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Tüp fiyatlarına zam yolda! Yapılan güncelleme ve markaların fiyatları...

Tüp fiyatlarında bir güncelleme daha yapıldı. Yapılan bu güncelleme sonrasında Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp rakamlarında değişikliğe gidildiği kaydedildi. İşte tüp fiyatlarındaki son durum ve haberin detayları...

TÜİK açıkladı! Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan her 9 otomobilden 1 tanesi elektrikli...

Türkiye'de bu yılın ekim ayında trafiğe kaydı gerçekleştirilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli araçlardan oluştuğu kaydedildi. Buna göre, ayda trafiğe kaydı yapılan 75 bin 494 otomobilin 8 bin 340'ını elektrikli araçlardan oluştuğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

Deprem tehdidi altındaki İstanbul Türkiye’nin yarısını finanse ediyor!

Yılın ilk dokuz ayında merkezi yönetim bütçe gelirlerinin yarısı, beklenen büyük depremin tehdidi altındaki İstanbul’dan sağlandı. Geliri kendisine yapılan harcamanın da altında kalan 67 il ise bütçeye açık üretti.

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

2022'de satılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar aldı! Zirvedeki şehir Balıkesir oldu! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz sene satışı yapılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar alırken, bu alanda en yüksek oran yüzde 41,35 ile Balıkesir'de kaydedildi. İşte ayrıntılar...

türkiyede yapılan operasyonların sebebi nedir Haberi

türkiyede yapılan operasyonların sebebi nedir


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki temasları çerçevesinde Belçika'ya İşgücü Göçünün 50. Yıldönümü Sempozyumu'nun kapanış oturumunda konuştu. Gezi Parkı odaklı gelişmelerin yaşandığı mayıs ayı içinde yılda 100 milyon insan kapasiteli bir havalimanı ihalesi yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu ihaleye 5 konsorsiyum girdi ve ihaleyi kazananlar buraya 42 milyar dolar yatırım yapmak üzere ihaleyi kazandı. Bu süreçte bu ihaleyi kazanan firmalara yargı kalkıp gözaltı yapmak istiyor. Bu, bir defa girişimcinin girişimci ruhunu katletmek, aynı zamanda da o insanların kredibilitesini zaafa uğratmaktır. Bir yargı mensubu bunu yaparken gizlilik kaydı olmasına rağmen basına bunu servis etmek suretiyle yaparsa burada art niyet aramayacaksın da nerede art niyet arayacaksın?" değerlendirmesinde bulundu.


Konuşmasında İstanbul Boğazı'na yapılan 3. köprü ve Marmaray'a değinen Başbakan Erdoğan, "Bunlar rahatsız ediyor. Yükselen,...