30 / 04 / 2024

türkiyenin en zenginleri

türkiyenin en zenginleri

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan "En Zengin 100 Araştırması"nın sonuçları belli oldu. Bu yıl listenin ilk üçünde Koç Ailesi, Şevket Sabancı ve Ailesi ile Erol Sabancı ve Ailesi yer aldı.

Çin'in en zengini inşaatçı Hui Ka Yan oldu!

Forbes Real-Time Milyarderler Listesi'ne göre, Çinli gayrimenkul şirketi sahibi Hui Ka Yan, 36.7 milyar dolarlık servetiyle Çin'in en zengini oldu.

Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu!

En Zengin 100 Araştırması sonuçları açıklandı. Verilere göre, inşaat sektöründe iş yapıp son yıllarda gayrimenkulün yükselişinden faydalanan aileler son 1-2 yıldır ise yaşanan olumsuzluklardan etkilendi.

İnşaat şirketleri vergi rekortmenleri listesinde yükseldi!

Türkiye’nin 2015 yılı Gelir Vergisi rekortmenleri listesi açıklandı. Listede inşaat şirketleri dikkat çekti. Firmalar diğer yıllara oranla 2016'da sıralarını yükseltti.

İşte Türkiye'nin gayrimenkul zenginleri!

Türkiye'nin gayrimenkul zenginlerinin peşine düşmek dipsiz bir kuyuya atlamak gibi... Ama karşılaştığınız isimler sizi şaşırtabilir...

Türkiye’de servetin yüzde 78’i en zengin yüzde 10’un elinde!

Credit Suisse'in 2014 yılı Küresel Refah Raporu’na göre 2000 yılında refahın yüzde 67’sini elinde bulunduran en zengin yüzde10’luk kesimin payı 2014'te yüzde 77.7’ye yükseldi.

Ali Ağaoğlu Türkiye'nin en zenginleri sıralamasında 8. oldu!

FORBES Türkiye, bu yıl sekizincisini hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. 44 dolar milyarderi ile rekora imza atan listede 117, 85 milyar dolarla yedi yılın en yüksek toplam servetine ulaşıldı.

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu! İşte 2023'ün en zenginleri...

Türkiye'nin en zengin 100 kişisi ve ailesi belli oldu. ‘En Zengin 100 Araştırması’nın sonuçlarına göre Koç ailesi ve Sabancı aileleri ilk sıralarda yer aldı.

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

TÜSEDAD, 1 litre çiğ süt en az 15 lira 72 kuruşa satılmalı!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), çiğ süt için talebini açıkladı. TÜSEDAD 1 litre çiğ sütün en az 15 lira 72 kuruşa satılmasını belirtti.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Philips kazanlı ütüler 1.979 TL'den başlayan fiyatlarla! İşte en ucuz adresler! 5 Nisan 2023 fiyat listesi...

Philips kazanlı ütüler, hızlı ve zahmetsizce kusursuz sonuçlar sağlar. Güçlü ve sürekli buhar sayesinde en zorlu kırışıklıkları bile zorlanmadan açar. Peki, Philips buhar kazanlı ütüler en ucuz nereden alınır? İşte detaylar...

Türkiye’nin zenginleri en çok o ülkeden ev alıyor!

Dünyanın çeşitli ülkelerinden zenginlerin en fazla gayrimenkul yatırımı yaptığı ülkeler belli oldu. Veri firması Altrata’nın anketi çok konuşulacak. İşte o ülkeler…

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Vatandaş ikinci el araca yöneldi! İşte tüketicinin en çok satın aldığı marka ve modeller

Türkiye ikinci el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Passat, hafif ticaride ise Doblo satıldığı belirlendi. İşte en çok satan 10 marka ve model...

En yeşil kombi için karşılaştırmalı en iyi seçenekler! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Yüzde 85 geri dönüştürülebilir malzemeden üretilen kombinin en yeni teknolojisi Vaillant Green IQ’nun özellikleri ve karşılaştırmalı fiyatlarını topladık.

türkiyenin en zenginleri Haberi

türkiyenin en zenginleri

Türkiye'nin en zengin kişi ve ailelerini listelendiği En Zengin 100 Araştırması"nın 17'ncisi belirlendi.  Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan çalışmada bu yıl en önemli başlık pandemi oldu. Pandeminin dünya ticaretine verdiği hasarlar, bunun yanında TL'nin döviz karşısında sert değer kayıpları, borsadan da görüldüğü üzere varlık değerlemelerinin düşüşü sonucunu beraberinde getirdi. Özellikle turizm gibi hizmet tarafında ağırlığı olan ailelerin listelerde gerilediğini gözlemledik. Bu yıl listenin ilk üçünde Koç Ailesi, Şevket Sabancı ve Ailesi ile Erol Sabancı ve Ailesi yer almayı sürdürdü. Bu yil listeye yeni giren isimler ise A101, Memorial gibi şirketlerde ortaklığı olan Turgut Aydın Holding'in sahibi Aydın Ailesi, Peak Games'in 1,8 milyar dolara satışında baş mimar olan Sidar Şahin ve MLP Sağlık'ın patronu Muharrem Usta oldu.

Bu yıl araştırmanın en temel...