07 / 05 / 2024

Türkiyenin ilk beş yıldızlı oteli

Türkiyenin ilk beş yıldızlı oteli

2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunulan Türkiye'nin ilk beş yıldızlısı, 62 bin 337 metrekarelik alana kurulu, İstanbul Hilton'un yeni sahibi 255.5 milyon dolarla Aydın Doğan ve ailesi olmuş.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli yıkılıyor...

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Çınar Otel, yıkılma ile  karşı karşıya kalmış durumda. Yapıldığı sene 16 milyon liraya mal olan otelden yolu geçenler anılarını anlattılar. İşte haberin detayları...

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

İngiltere’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Türkiye ilk beşte yer alıyor. İngiltere’de yabancılara satılan taşınmazların yüzde 10’u Türkler tarafından alındı.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Yılın ilk beş ayında toplam altın ithalatı 163 bin 761 kg oldu!

Altın ithalatı mayısta 13 bin 426 kg oldu. 2023 yılının ilk beş ayında toplam altın ithalatı 163 bin 761 kg oldu.

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

2023 yılının ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında yüzde 58,8 oranında artış gerçekleşti. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında satış adedi yüzde 70,9’a çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Gram altın ilk beş ay içinde tam tamına bu kadar olacak! Bu rakamı görenler havalara uçacak! Çabuk bakın!

Altın fiyatları hareketli bir güne başladı. Vatandaşlar ''altın fiyatları ne kadar olacak'' sorusunun yanıtı araştırırken uzman isimden  gram altının ilk beş ay içinde ne kadar olacağı belli oldu. Bu rakamı görenler havalara uçacak! Çabuk bakın!

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

En ucuz iPhone 13 nerede satılıyor? İşte ilk 5 adres! 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye’den çok rağbet gören Apple telefonlarından olan iPhone 13’ün fiyatları her dakika araştırılıyor. Peki en ucuz iPhone 13 nerede satılıyor. İşte ilk beş adres…

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiyenin ilk beş yıldızlı oteli Haberi

Türkiyenin ilk beş yıldızlı oteli



İstanbul Hilton, 255.5 milyon dolara Doğan'ın


Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan İstanbul Hilton Oteli'nin yeni sahibi Aydın Doğan ve ailesi oldu. İhaleye Ortadoğu Otomotiv şirketiyle katılan Doğan Ailesi, 255.5 milyon dolar ile en yüksek teklifi verdi. Ödemenin peşin yapılacağı açıklandı.


ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından arsası, bu arsa üzerinde bulunan bina, müştemilat ve demirbaşları ile birlikte özelleştirilen Hilton İstanbul Oteli, Aydın Doğan ve Ailesi'nin sahibi olduğu Ortadoğu Otomotiv'in oldu. Sekiz grubun katıldığı ihalede Zorlu Grubu ile çekişen Ortadoğu Otomotiv, Hilton İstanbul'a 255 milyon 500 bin dolarla en yüksek teklifi verdi.


8 ŞİRKET KATILDI: 


Mülkiyeti Emekli Sandığı’nda olan Hilton İstanbul Oteli için 1...