06 / 05 / 2024

türkonfed tusiad batman toplantısı

türkonfed tusiad batman toplantısı

Batman'daki iş adamları ve sivil toplum kuruluşları TÜSİAD ve TÜRKONFED işbirliği ile düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi Toplantısı" nın heyecanını yaşıyor...

Deprem bölgesinde ekonomik toparlanma 2026 yılını bulacak!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, depremin yıl dönümü dolayısı ile bir açıklamada bulundu. Deprem felaketinin bölgedeki üretim, ihracat ve istihdama etkileri hakkında bilgiler ileten Sönmez, ihtiyaçlara yönelik çözüm önerilerini açıkladı.

BES'e özel düşük faizli kredi imkanı! Detaylar açıklandı

BES katılımcıları için ucuz kredi imkanı doğdu. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan yararlanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri paylaştı.

Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

TÜRKONFED ve TÜSİAD resmen duyurdu. Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

Türk Girişimcilerinin kurduğu TÜRKONFED'in "2023 Kahramanmaraş Depremi Afet Durum Raporu"nda Kahramanmaraş depremlerinin 84,1 milyar  dolarlık maddi hasar oluşturacağı hesaplandı.

10 soruda TOKİ Batman Gercüş Projesi!

TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde Batman’da 1.750 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Batman Gercüş Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

İnşaat maliyetleri ve kira artışları sektörü nasıl etkileyecek?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak" dedi.

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Depremlere karşı nasıl önlem alınmalı?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve ABD merkezli Center for International Private Enterprise (CIPE) ortaklığında “İş Dünyası için Yerel Kalkınma Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen “Yerel Kalkınma Webinar’ları”nın, “Afet Dayanıklılığı” temasına sahip 3. etkinliği yapıldı.

İnşaat sektörü 2021'in ikinci yarısından umutlu!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Paynet tarafından düzenlenen ‘Sektör Buluşmaları’ ekinlikleri gerçekleşti. Etkinlikte sektör temsilcileri 2021'nin ikinci yarısı için beklentilerini dile getirdi. 

TÜRKONFED İnşaat Sektöründe Yeni Dinamikler toplantısı yarın!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Paynet, ‘Sektör Buluşmaları’ etkinlik serisine başlıyor...

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Batman'da kiralık ve satılık ev fiyatları uçtu!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, şehirde ev fiyatlarının 700 bin-1.2 milyon TL arasında olduğunu, kiraların ise astronomik rakamlara ulaştığını belirtti. Şahin, Batman kadar yeni imar alanı yarattıklarını dile getirdi ve OSB yatırımlarına ilişkin de konuştu.

Batman'da demir inşaat iskelesi çöktü: 1 ölü!

Batman'da elektrik dağıtım şirketinin inşaatı için kurulan demir iskelenin çökmesi sonucunda 1 işçi hayatını kaybetti. 

türkonfed tusiad batman toplantısı Haberi

türkonfed tusiad batman toplantısı

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) aracılığıyla düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi Toplantısı"nda çözüm süreci ve bölgenin ekonomik kalkınmasına yönelik önemli konuların ele alındığını ifade eden iş adamları bunların bir an önce somut adımlara dönüşmesi yönünde umutlarının arttığını belirtti. 


Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, AA muhabirine, TÜSİAD ve TÜRKONFED ile çok sayıda iş adamının ilk kez Batman'a gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.


"Toplantının Batman'da yapılması barış sürecine katkı sunacaktır" diyen Güneş, iş adamlarının kente gelişinin Batman'a moral olduğunu belirtti.


Güneş, ziyaretin çözüm sürecinin devam edeceği yönünde bir mesajı da bulunduğuna dikkati çekerek, "Dün geldiler bugün işe başlayacakları yönünde elbette beklentimiz yok. Bu ziyaret barışın devam edeceği imajını vermiştir" dedi.


Bölgenin tarım, hayvancılık yer altı zenginlikleri...