26 / 07 / 2024

TÜSODER kredi harcamaları

TÜSODER kredi harcamaları

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız, yürürlüğe giren kredi ve kredi kartı düzenlemesi ile tüketici kredilerinde artan vadede maliyetin arttığına dikkati çekerek, vatandaşların yeni düzenlemeyi doğru yorumlaması gerektiğini vurguladı.

36 TL mi 40 TL mi? Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? 

Ekonomide 3. çeyreğin tablosu yavaş yavaş netleşirken, ortaya çıkan son veriler de kafa karıştırdı. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yıl sonu Dolar/TL tahminini 36 TL olarak açıklarken, Finans analisti İslam Memiş de 40 TL'yi geçebileceğini söyledi.

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart 2024 haftası itibarıyla 262,2 milyar Türk Lirası ile rekor seviyelere ulaştı.

Banka banka ihtiyaç kredilerinde yeni taksit oranları açıklandı!

Tüketici ve ticari kredilerde büyüme ocak ayının sonunda durağanlık yaşamaya devam ediyor. Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredi faiz oranlarında gevşeme yaşanırken, ticari kredilerde ise yükseliş devam ediyor.

İhtiyaç-taşıt-konut kredisi faizlerinde son dakika! Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank peş peşe açıkladı!

İhtiyaç-taşıt-konut kredi faiz oranları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bankaların kredi faiz oranlarında son durum ne? Hangi banka kaç oranla kredi veriyor?  İşte Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank güncel faiz oranları...

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

TEB’den Akaryakıt harcamalarınıza büyük indirim fırsatı! Kampanyaya katılın 200 TL indirim kazanın

TEB, banka müşterilerini sevindirecek bir kampanya duyurusunda bulundu. Akaryakıt ve otogaz harcamalarınızı TEB Banka Kartlarınızla yaparak cebinizi rahatlatabilirsiniz. Toplamda 200 TL akaryakıt indirimi sunan bu kampanyaya hemen katılabilirsiniz. İşte TEB’in kampanyasıyla ilgili detaylar…

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin yeni bir karar geldi. Buna göre, döviz pozisyonu sebebi ile kredi alamayan şirketler, yabancı para pozisyonunu limitin altına düşürmeyi taahhüt ederse kredi kullanabilecek.

Ahmet Fadıl Ashaboğlu MIT’de hangi alanda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Ahmet Fadıl Ashaboğlu kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Yapı Kredi Koray GYO’da hangi pozisyonda çalışmalar yapıyor? İşte Ahmet Fadıl Ashaboğlu’nun hayatı...

Şampiyonlar Ligi finalinde turistler ortalama 323 euro harcadı!

Ödeme teknolojisi şirketi Mastercard, turistlerin Türkiye'deki harcamalarını raporladı. Şampiyonlar Ligi için Türkiye'ye gelen turistlerin ortalama 323 euro harcadığı belirlendi.

Akaryakıt alacaklara müjde! Benzin, motorin ve LPG alacaklar hemen baksın! Resmen başladı!

Halkbank’tan arabası olanlarla akaryakıt müjdesi geldi. Halkbank düzenlediği kampanya kapsamında akaryakıt ve LPG harcamalarına 90 TL hediye edeceğini duyurdu.

TÜSODER kredi harcamaları Haberi

TÜSODER kredi harcamaları


Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız, yürürlüğe giren kredi ve kredi kartı düzenlemesi ile tüketici kredilerinde artan vadede maliyetin arttığına dikkati çekerek, vatandaşların yeni düzenlemeyi doğru yorumlaması gerektiğini vurguladı.


Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkındaki yönetmelik değişikliğini tüketiciler adına olumlu karşıladıklarını, yapılan değişikliklerle ekonominin hareketleneceğini belirterek aynı zamanda hükumetin yaptığı bu düzenleme ile ileride ekonomide karşılaşılması muhtemel bazı sorunlara karşı önlem aldığını söyledi.


Yıldız, şunları kaydetti:


"Bazı harcamalara sağlanan taksit imkanı ve tüketici kredilerinde vadelerin artması geçici anlamda pozitif bir çözüm. Bu vatandaş tarafından 'nasıl olsa krediler dağıtılıyor, kredi kartlarında 12 ay taksit imkanı başladı, biz daha da kredi alalım' şeklinde algılanmamalı. Krediler ve taksit olanakları ihtiyaç...