02 / 05 / 2024

ukracitynin davası ne zaman

ukracitynin davası ne zaman

Ukra City Komşuları Derneği (UKOM) Ukracity mağdurlarına çağrı yaptı. UKOM, Ukracity'nin Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dolandırıcılık davasına tüm mağdurların müdahil olması gerektiğini söyledi.

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz bu davayı 5 yıl dolmadan açabilir!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, pek çok kişi de kira uyarlama davasının ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Tenkis nedir? Tenkis davası ne demek?

Tenkis, hukuki bir terim olup miras hukukunda sıklıkla kullanılır. Bu nedenle tenkis davası, miras hukukunda başvurulan hukuki süreçlerden birini ifade eder. Peki tenkis nedir, tenkis davası süreci nasıl işler ve tenkis davası kimler tarafından açılabilir? İşte tenkis ile ilgili ayrıntılar...

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mirastan mal kaçırma iptal edilir mi? Mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı?

Mirastan mal kaçırma, miras konusunda mirasçıların anlaşmazlığa düşmesi durumunda ortaya çıkar. Bu durumda miras hak sahibi bu konuda harekete geçerek tapu iptal davası açabilir. Peki tapu iptal davası nedir, mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı? İşte mirastan mal kaçırma ile ilgili detaylar…

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürmektedir?

Miras konusunda aydınlatılmasının istendiği bazı hususlar vardır. Bundan dolayı da mirasçılar pek çok soru yöneltmektedir. İşte o sorulardan bazıları!

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir?

Kira tespit davası hem kiracı hem de gayrimenkul sahibini ilgilendiren bir dava olarak ön plana çıkıyor. Peki, Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira tespit davası ne kadar sürer?

Gayrimenkul piyasasında yaşanan kriz ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların mahkemelere taşınmasına neden oluyor. Peki, kira tespit davası nedir? Kira tespit davası ne kadar sürer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

ukracitynin davası ne zaman Haberi

ukracitynin davası ne zaman


Ukra İnşaat’ın Ukra City projesinde mağdur olan vatandaşlar tarafından kurulan  Ukra City Komşuları Derneği (UKOM) Ukracity mağdurlarına çağrı yaptı. UKOM, Ukracity'nin Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dolandırıcılık davasına tüm mağdurların müdahil olması gerektiğini söyledi.



UKOM tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Ukra Yapı Grup İnşaatın Ukracity projesi ile satış vaadi sözleşmesi olan tüm Ukracity mağdurlarına çağrıdır.

Şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Atilla Yavuz, Mustafa Kaya ve Yusuf Adak hakkında Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dolandırıcılık davasına tüm Ukra mağdurlarının müdahil olması gerekmektedir. Hakkımızın, emeklerimizin, çoluk-çocuğumuzun rızkının hesabı burada sorulacaktır. Aşağıdaki dilekçeyi doldurmanız ve dava günü ve saatinde orada olmanız yeterlidir.

Dosya No: 2016/133 Esas

Duruşma Yeri: Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi

Duruşma Günü: 31.05.2016

Duruşma Saati: 10.00


Ukra İnşaat'ın 2010'da satışa çıkardığı Ukra City 45 dönüm alan üzerinde...